1 In Restaurant Reviews

Smitty’s Market, Lockhart, TX

We kwamen via de routeplanner aan de achterkant van Smitty’s Market aan. Later bleek de voordeur dicht te zitten, dus dat kwam mooi uit. Doordat we aan de achterzijde waren konden we meteen een blik werpen op het hout dat ze hier gebruiken en als je dan de stapels ziet dan weet je dat het er hier serieus aan toe gaat!

Smitty’s Market is één van de vier top barbecue zaken in Lockhart, Texas, de barbecue hoofdstad van de wereld, zeggen ze zelf. Nina Smidt Sells zit hier sinds 1999, in het pand heeft 50 jaar lang haar vader’s BBQ restaurant Kreuz Market gezeten en op deze plek wordt al sinds het begin van de vorige eeuw barbecue gemaakt.

Op de parkeerplaats lijkt het al of je zelf in een smoker staat, alles ruikt hier naar barbecue. Toen we binnen liepen kwamen we uit in het deel waar de smokers staan, ook schrik je meteen want daar wordt ook het hout gestookt en je loopt precies langs het vuur als je het gangetje uitkomt.

Het bestellen gaat als bij de slager, worstjes gaan per stuk, warm of koud, de rest van het vlees gaat per gewicht. Je kunt dus gewoon een worstje en een paar plakken brisket bestellen om wat ruimte over te houden voor de andere BBQ restaurants hier. De borden met de menu’s waren ook mooi bruin van de rook, net als de muren trouwens.
Als je iets bestelt gaat de smoker open en wordt het daaruit gehaald.

Voor iets meer dan $6 hadden we 3 plakken brisket en een worstje. Je krijgt dan voor iedereen een velletje vetvrij papier en een plastic mesje en kun je kiezen of je brood of crackers er bij wilt. Wij namen brood, je krijgt dan gewoon een soort King Corn casino brood, mensen moeten hier niets hebben van fancy spul 😉
Als je iets te drinken wilt dan kun je dat kopen in de eetzaal. Sweet tea, mierzoete ijsthee, RC Cola en Big Red zijn typische drankjes voor dit deel van Texas.

Hoe vonden wij het?!? Onwijs goed! Het vet liep uit de brisket, daar was echt niets droogs aan! Een mooie smoke ring en een fantastische smaak. Geen gekke dingen aan kruiden, gewoon puur natuur rundvlees met wat zout en peper dat tot perfectie is gerookt. En dan het worstje, achteraf de lekkerste dat ik hier in Lockhart heb gegeten. Een knapperig velletje, heerlijk gekruid, niet heet zoals de restaurants ze in Chicago doen. Alles bij elkaar barbecue van topniveau!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.