0 In Cocktails

Smokey Daiquiri, de klassieke cocktail maar dan rokerig

Smokey DaiquiriHet is 19 juli, Daiquiri Day! Laat de Daiquiri nou precies één van mijn favoriete cocktails zijn. Omdat je citrus goed op de barbecue kunt grillen leek het me leuk om gegrilde limoenen voor deze cocktail te gebruiken en zo een Smokey Daiquiri te maken. Om de cocktail nog wat meer rook mee te geven heb ik de gewone suikersiroop vervangen door gerookte suikersiroop. Die gerookte suikersiroop maak je makkelijk zelf op de barbecue.

Een standaard Daiquiri lijkt met maar drie ingrediënten een simpele cocktail. Maar dat simpele is betrekkelijk, als je een goede rum gebruikt is hij complex van smaak en door er wat rook aan toe te voegen krijgt je cocktail nog meer diepgang.

De smaak van Daiquiri hangt erg af van je rum. Gebruik daarom het liefst een gerijpte rum en geen witte of spiced. Mijn favoriet is El Dorado 15 years, dat is wel een prijzige rum. Met een Flor de Caña 4 Years Gold of een Bacardi 8 krijg je ook een lekkere Daiquiri en dan is hij iets vriendelijker voor je portemonnee. Gebruik vooral wat jij lekker vindt, er zijn echt honderden soorten rum en net zoveel smaken, dat maakt deze cocktail juist zo leuk.

Smokey Daiquiri

Ingrediënten:

Voor het gegrilde limoensap:

  • 1 limoen
  • suiker

Voor de Smokey Daiquiri:

extra:

Bereiding:

Maak je barbecue gereed voor direct barbecueën op 175-200°C. Als je niet weet hoe dat moet dan leg ik je dat hier uit.

Snij de limoenen door en doop ze in de suiker.

Smokey Daiquiri - de limoenenGril de limoenen op de snijkant totdat de suiker is gekaramelliseerd en de limoenen zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Pers de limoenen uit en hou het sap apart.

Smokey Daiquiri - gegrilde limoentjesKoel je coupe glas door er wat water en ijs in te doen.
Doe de rum, het gegrilde limoensap en de gerookte suikersiroop in de shaker en vul aan met ijsblokjes.

Shake totdat er aan de buitenkant van de shaker een dun ijslaagje ontstaat.
Gooi het water en ijs uit het coupe glas en giet de Smokey Daiquiri er door een zeefje in.


Volg je me al op Facebook of Instagram? Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.