0 In BBQ boeken

Smokey Goodness Winter BBQ door Jord Althuizen

Smokey Goodness Winter BBQNaarmate ik ouder word lijkt de tijd steeds sneller te gaan. Het lijkt alsof de boeken van Smokey Goodness steeds sneller op elkaar komen. Dit jaar flitste echt voorbij toen er een nieuwe Jord op de mat viel. Wat is het jaar alweer om? Nee toch, dat kan toch niet? Oh wacht… Smokey Goodness Winter BBQ! Er is een speciale winter editie verschenen en we hebben nog een hele winter voordat ‘het barbecueseizoen’ begint.

Barbecueseizoen

Dat barbecue aan een seizoen zou zijn gebonden in natuurlijk onzin. Als je mijn blog leest weet je dat natuurlijk allang. Het vuur kan het hele jaar aan. En misschien is het zelfs wel leuker in de winter. Jord denkt er net zo over en probeert met zijn Smokey Goodness Winter BBQ ook de niet zo avontuurlijke barbecueër aan te zetten om als het kouder wordt de barbecue uit de schuur te halen en er iets moois op te bereiden.

Hoge noorden

Nam Jord ons in de eerdere edities van zijn reeks mee naar respectievelijk de VS, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, nu gaan we naar het hoge noorden. Fins Lapland om precies te zijn. Dat ze zich daar niet laten tegenhouden om te barbecueën als er een flink pak sneeuw ligt zien we aan de verscheidenheid aan gerechten, maar ook aan ingrediënten.

Vertrouwd format

Jord houdt in Smokey Goodness Winter BBQ vast aan zijn inmiddels vertrouwde format. Het boek begint met essentials voor een winterse barbecue. Want er zijn wat dingen waar je rekening mee moet houden als je in de winter het vuur aansteekt.

Drank

Na de intro volgt een aantal hoofdstukken dat over wijn, bier en cocktails gaat. Goed bij een winterbarbecue passende drankjes en cocktails om je op te warmen. Mooi om te zien dat de Hot Buttered Rum mijn favoriete wintercocktail een plaatsje heeft gekregen.

Sauzen, groente, chutneys en compotes

Voor we naar het echte werk gaan zijn er nog wat hoofdstukken met sauzen, chutneys en compotes en winter veg.
Het deel groente wordt per boek groter, maar de plek ervan in dit boek vind ik een beetje raar, zeker als er verderop in het boek nog een hoofdstuk met groente is. Los daarvan zijn het stuk voor stuk mooie gerechten die mooi bij het seizoen passen. Gepofte knollen, in kolen gegaarde pompoen, stoere groentegerechten die je als stoere barbecueër ook gerust kan maken.

Dan is het tijd voor de echte barbecue hoofdstukken zoals we in deze reeks gewend zijn. Voorgerechtjes, snacks, koken in gietijzer, een feestmaal, Big Winter BBQ en desserts, alles passeert de revue. En zoals gebruikelijk vind je tussen die receptenhoofdstukken door hoofdstukken waarin Jord verteld over de barbecuecultuur in het hoge noorden en zijn avonturen daar.

Smokey Goodness Winter BBQ

Ook dit deel uit de Smokey Goodness reeks is weer voorzien van schitterende, sfeervolle foto’s en recepten waarbij je meteen het vuur op wilt stoken. Sommige ingrediënten als rendier of beer zullen wat lastiger te verkrijgen zijn, maar Jord draagt dan graag een goed alternatief aan. Ik hoop dat het Jord lukt om je met zijn nieuwste Smokey Goodness boek in de winter aan het barbecueën te krijgen. Mocht dat niet lukken dan heb je in ieder geval het ultieme wintergevoel na het lezen van dit boek.

Smokey Goodness Winter BBQ (ISBN: 9789021568881) is nu verkrijgbaar in de boekhandel en online onder andere bij Bol.com.

 


Dit boek is aan mij beschikbaar gesteld door de uitgever. Voor deze recensie ontvang ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.