3 In Restaurant Reviews

Stafford’s Pier Restaurant, Harbor Springs, MI

De komende vijf weken ben ik op rondreis door de VS. Op het eerste deel van de trip zal ik niet veel barbecue restaurants bezoeken omdat dat in het noorden van de VS is en goede barbecue restaurants daar over het algemeen erg dun gezaaid zijn.
Maar één specifiek gerecht komt wel uit de streek waar ik ben en dat is vis gegrild op een houten plankje. Van oorsprong werd dat door de Indianen hier in de regio gedaan maar de restaurants hebben het overgenomen.

In eerste instantie hadden we in één van onze culinaire reisboeken een goed restaurant gevonden maar de eigenaar bleek er begin dit jaar mee gestopt te zijn en zo kwamen we op aanraden van de zoon van onze vriendin hier terecht bij Stafford’s Pier Restaurant in Harbor Springs, Michigan.
Een sjieke tent waar je niet verwacht dat ze zo’n gerecht zouden hebben, maar niets is minder waar, dit is hun specialiteit!

We zijn begonnen met cocktails, Hettonzo en ik hadden een Havana Side Car en Kay een Hemmingway Mojito, allebei waren ze ok, maar geen topkwaliteit.
Als vooraf had ik Blackened Scallops, coquilles met een cajun kruidenkorst die zo heet gebakken wordt dat de kruiden bijna zwart zijn, dit geeft een aparte smaak en dit deed het erg goed bij deze coquilles.

Hettonzo had garnalen met bacon, die ook erg goed smaakte.

En toen kwam het gerecht waarvoor we deze omweg hadden gemaakt, whitefish (dat is een vissoort hier, een zalmachtige) gegrild op een eiken plank. Op de plank zat ook aardappelpuree met Parmezaanse kaas, sperziebonen en spaghetti squash. Als saus een huisgemaakte remouladesaus.
De vis was perfect gegaard en erg smakelijk, je proefde het eikenhout er goed in terug. Ook de bijgerechten waren allemaal even lekker! Het was zeker de moeite waard om deze kant op te komen!

Nog een puntje Key Lime Pie en een kopje koffie toe en we konden voldaan weer op pad!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Kay
  maandag, 6 september 2010 at 08:02

  Ziet er lekker uit. ben jaloers! Ik wil ook daar zijn 🙂

 • Reageer
  Mickey
  donderdag, 16 september 2010 at 16:08

  *KWIJL ! ‘k ben benieuwd wat jullie nog meer tegen komen 😛 nom nom nom !

 • Reageer
  Barry
  maandag, 20 september 2010 at 00:44

  Opmerkelijk, een zalm-achtige vis (rover / roze->denk zalm/zalmforel) die dan “white fish” (laid back grazer / wit -> denk kabeljauw/koolvis) genoemd wordt… tenminste zo ziet het er op de foto uit. Ziet er gelukkig niet uit als white-bait die in Nieuw-Zeeland nogal populair is. 😉

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.