1 In Restaurant Reviews

The Beast, Parijs

The Beast, Parijs Op Facebook hoorde ik van Jed Thompson dat er in Parijs een nieuw barbecue-restaurant was geopend, The Beast. En omdat we toch die kant op gingen mocht die meteen op mijn foursquare-lijstje met leuke dingen daar.

The Beast vind je vlakbij Place de la République in het noordelijke deel van Le Marais, de wijk van Parijs waar je bergen hippe tentjes en hotspots vindt. Maar het is dat we het adres hadden anders hadden we hier nooit zomaar terecht gekomen. Bijna alle winkels in de straat zijn kledingateliers en schoenenwinkels. En dan opeens tussen al die winkels in vind je een met zwart hout bekleed pand waar je barbecue kunt eten.
The Beast, ParijsHet pand is smal en diep, op de helft zit een bar met een enorme collectie bourbon, meer dan 50 soorten! Dus als je een fan bent dan is alleen dat al een bezoek aan The Beast waard. Aan het einde zit een counter waar je je vlees bestelt, net zoals in veel Amerikaanse barbecue-tenten. Wat ik erg mooi vind aan The Beast is dat je brisket en ribs voor je neus worden afgesneden en je portie pulled pork uit een varkensschouder wordt getrokken en ter plekke wordt gepulled en van saus wordt voorzien.

The Beast, ParijsThomas Abramowicz, de eigenaar vertelde me dat al het vlees vers uit de J&R Smoker komt. Ze bereiden elke dag de hoeveelheid die ze nodig hebben en houden dat op temperatuur, niets wordt opgewarmd. Precies zoals ik bij de grote smokehouses in Texas zag en dat is eigenlijk niet gek want dat is ook waar Thomas het barbecueën heeft geleerd. Hij heeft zijn training gedaan bij Louie Mueller, één van de grote namen van het Texaanse barbecue.

Mooie verhalen allemaal natuurlijk maar hoe smaakt het? Om weer een goede indruk te krijgen bestelden we van alles wat, brisket, ribs, pulled pork en als bijgerechten coleslaw en mac & cheese.
Bij de mac & cheese werd de pasta voor je ogen voorzien van saus, dus niet zo’n bak met voor gegaarde prut en dat proef je terug in het eindresultaat, heerlijk. De saus kregen we apart bij het vlees geserveerd, erg fijn, we kunnen zelf wel bepalen of we dat erop willen of niet en als het vlees goed is hoef je dat niet te verstoppen onder een dikke laag saus.
The Beast, ParijsAl het vlees was precies goed qua garing. De brisket -toch het moeilijkste stukje vlees- was perfect van smaak. Gekruid met alleen zout en peper en een goede dosis eikenrook, hier zou ik erg blij mee zijn op een barbecuewedstrijd en dan zoiets gewoon in een restaurant krijgen, grote klasse hoor! De pulled pork was lekker sappig met een heerlijke bark, de gekruide buitenkant. De ribs vielen niet van het bot gelukkig en waren ook goed op smaak. De coleslaw was lekker fris en het zuurtje van de azijn vormde een goede tegenhanger voor het vlees.
The Beast, ParijsWe hadden na afloop geen ruimte meer voor een dessert, maar ook dat zag er allemaal goed uit. Ik kan niet anders dan concluderen dat ze bij The Beast weten wat ze aan het doen zijn en barbecue serveren zoals het hoort, bomvol smaak en zonder pretenties, gewoon eerlijk voedsel met liefde bereid, BBQ done right! Dit restaurant kan wedijveren met een aantal van de toppers in de VS waar ik heb gegeten en van alle Europese barbecue-restaurants waar ik tot nu toe ben geweest is dit één van de beste. Hé, zelfs op een wedstrijd zou dit geen slechte scores halen! Dus ben je in Parijs en wil je goede barbecue, of heb je zin om een stukje te rijden met goede barbecue als beloning dan is The Beast waar je moet zijn!

The Beast
27 Rue Meslay
Parijs

Tel: +33 7 81 02 99 77
Metro: Temple of République

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reageer
  Jed Thompson
  maandag, 16 maart 2015 at 18:04

  Fantastic review with mooi photos. I am happy you enjoyed your trip!

  Jed

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.