2 In Algemeen

The Road to the Jack, Dag 4, Lynchburg

jack2016-4Geen lange autorit vandaag, het was maar een kort stukje van ons hotel gisteren naar Lynchburg, TN, home of Jack Daniel’s.

Omdat Frits en ik hier al eerder waren rijden we zo naar het terrein van de wedstrijd en het stuk voor de internationale teams. Daar staan de leden van het International Outreach Team van de KCBS al op ons te wachten en ons te wijzen welk stukje hier thuis zal zijn voor de komende dagen. Dit zijn in de loop der jaren ook vrienden geworden, dus kletsen we even bij voordat we ons melden bij de wedstrijdorganisatie.

img_5614Bij de aanmelding ontvang je je naamkaart, teambanner en de “bung” die werd gebruikt in de trekking die bepaalde welk team mocht komen. Een bung is de stop die in een whiskeyvat gaat nadat het is gevuld.

img_5568Rond het middaguur arriveerde Mike Alvarez met onze barbecue voor dit weekend. Mike kennen we van onze eerste deelname hier en hij vindt het fantastisch dat hij op deze manier deel kan uitmaken van de Jack. Als Amerikaan is de kans nihil dat hij hier ooit mag koken en op deze manier kan hij toch de wedstrijd van dichtbij ervaren. Hij blijft bij ons tot de wedstrijd echt begint en neemt dan gepaste afstand zodat er niet de indruk zou kunnen ontstaan dat wij een Amerikaanse barbecueër hebben gevraagd om ons vlees te bereiden.

img_5575Buiten de fantastische pitmaker trailer met flatscreen TV en dolby surround heeft Mike ook alles meegenomen dat je als team nodig hebt. Van keukenrol tot cambro (een professionele koelbox/warmhoudkast). En wat er niet is haalt hij gewoon nog even voor ons. Echt fantastisch!

We bouwen dus snel onze tenten op en richten alles in zoals we altijd doen. Dan merk je dat dat routine is en dat we niet hoeven na te denken over hoe we tafels en dergelijke willen hebben staan.

img_5579De middag brengen we door met praten, veel praten. Het lijkt wel een barbecuewedstrijd thuis met als enige verschil dat er zo nu en dan mensen langslopen die je van barbecueprogramma’s als BBQ Pitmasters kent.

‘s-Avonds heeft het Outreach Team voor ons gekookt en gaan we ook langs bij het feestje dat Byron geeft op zijn Butt Rub Ranch. Wow, wat een fantastische plek heeft hij daar! Er is een whole hog (heel varken) gemaakt in een traditionele brick pit en er is een buffet van de lekkerste Southern gerechten en desserts.

img_5603

img_5607

img_5611En ook hier loop je barbecuegrootheden als Myron Mixon tegen het lijf. Als het feestje goed op gang is barst het voorspelde noodweer los. We wachten tot het ergste voorbij is en duiken de auto in voor de laatste boodschappen want morgen is het echt zover, dan begint de Jack!

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  J0s
  vrijdag, 21 oktober 2016 at 14:54

  Geen biertje erbij zeker 😉

 • Reageer
  Martijn van Asperen
  vrijdag, 21 oktober 2016 at 21:57

  Succes mannen en geniet ervan! Groet

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.