1 In materiaal

Thermometers

Ik kreeg van Jan, één van de vaste bezoekers hier, de vraag waar je op moest letten bij de aanschaf van een thermometer.

Ik gebruik zelf twee verschillende, een draadloze heb ik meegebracht uit de VS. Maverick is de fabrikant hiervan en ze hebben recentelijk een speciale draadloze smoker thermometer uitgebracht de Maverick ET-73. Maverick heeft gevraagd aan barbecue fans wat ze misten op het oude model, één van de dingen was achtergrond verlichting omdat je anders ‘s-nachts met je zaklamp op je ontvangertje moet schijnen om de temperatuur te bekijken. Verder heeft deze thermometer twee voelers, één voor in het vlees en één voor in de smoker zelf.

De andere thermometer die ik vaak gebruik is een KernTemperatuurmeter/Timer (zie plaatje boven). Ik heb hem bij En-Garde in Den Haag gekocht. Je kunt hem schakelen tussen celcius en fahrenheit wat makkelijk is als je een recept niet om wilt rekenen. Ook zit er een alarm op zodat je een waarschuwing krijgt wanneer een bepaalde temperatuur is bereikt.

De bovenstaande thermometers zijn niet echt snel, dus even snel kijken of iets gaar is is er niet bij, daar moet je eigenlijk nog een instant read thermometer voor in je verzameling hebben.

Bij de kernthermometers zit het meet elementje in het puntje van de voeler, wanneer je de temperatuur van je barbecue er mee wilt meten kun je de voeler door een aardappel heen steken en die aardappel op je rooster leggen. Zorg wel dat de punt van de voeler uit de aardappel steekt anders meet je de temperatuur van de aardappel i.p.v. de temperatuur op je rooster, zorg ook dat de punt verder niets aanraakt. Ik heb wel eens gehad dat mijn aardappel na lange tijd inzakte en de voeler het rooster aan raakte, je meet dat een heel andere temperatuur dan er in werkelijkheid is.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Paul
    woensdag, 7 juli 2010 at 20:50

    Het is alweer een tijdje terug dat dit artikel geschreven is, maar ik ben op zoek naar een inbouw/inschroef thermometer voor in mijn Ugly Drum Smoker. In Nederland kan ik ze niet vinden, voor een redelijk bedrag dan. Iemand suggesties?

  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.