2 In Restaurant Reviews

Trader Vic’s, Londen

Afgelopen weekend even voor een korte trip naar Londen geweest. Eén van de restaurants die op het lijstje stond om te bezoeken was Trader Vic’s. We waren hier al eerder geweest en we hebben ook al andere vestigingen van deze restaurantketen bezocht maar het blijft een erg leuk restaurant waar een aantal van mijn liefhebberijen samen komt. Trader Vic’s is een restaurant in Polynesische (tiki) stijl. De vestiging in London zit daar al bijna 50 jaar en is gevestigd in de kelder van het Hilton Hotel, ze schijnen eerst in de kelder de Trader Vic’s te hebben opgebouwd en daarna het Hilton er overheen gebouwd.

Trader Vic is beroemd vanwege zijn cocktails de Mai Tai is wel zijn beroemdste, maar ook het eten mag er zijn hier. In de restaurants staan houtgestookte ovens waar een deel van de gerechten in wordt bereid. Maar deze ovens lijken qua techniek toch wel heel erg op de barbecues die ik in Texas zag, vuurtje aan de ene kant, en het vlees in een ruimte ernaast.

We zijn de avond begonnen met een rondje cocktails, en toen aan tafel gegaan.

We hadden als voorafje een combinatie schotel met Crab Rangoon, ook zo’n typische creatie van Vic -gefrituurde wontons met krab en roomkaas-, garnalen in een pankokorstje en spareribs uit de barbecue. Allemaal even heerlijk! De ribs hadden een mooie rookring, duidelijk een teken dat ze uit de barbecue komen en de barbecuesaus wordt apart geserveerd ook iets waar een hoop restaurants zich niet aan wagen.

Mijn hoofdgerecht was een ribkarbonade uit de houtoven met uienmarmalade, ananas en aardappelblokjes. Achteraf bleek dat ik dit gerecht ook bij Trader Vic’s in Chicago al eens had besteld maar dat mocht de pret niet drukken. De karbonade was heerlijk mals en de zoete uienmarmalade paste er perfect bij, maar eens snel op zoek naar een recept daarvan.

Als dessert een Mai Tai parfait, die erg verrassend was, lekker fris maar toch duidelijk de Mai Tai karakteristieken van limoen, amandel, sinaasappel en een vleugje rum had, erg leuk dessert en ik zie in de nabije toekomst een Mai Tai Pie hier verschijnen 😉

Al met al was het weer een erg leuk bezoek aan dit restaurant, kreeg als aandenken nog het mini Mai Tai glaasje mee waar het dessert in werd opgediend, die kan weer mooi bij de rest van de cocktailglazen.

Trader Vic’s London
London Hilton,
on Park Lane
(020) 7208 4113

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Mickey
  woensdag, 13 april 2011 at 10:05

  Lekkahhhh ! 😀

 • Reageer
  jessica
  donderdag, 8 december 2011 at 16:17

  Lekker

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.