24 In BBQ boeken

Verwachte BBQ boeken voor 2019, wat is de moeite waard?

Verwachte BBQ boeken in 2019 Wat zijn de verwachte BBQ boeken voor 2019 waar ik echt naar uitkijk? Het barbecueseizoen staat weer voor de deur en dat is ook het moment dat er weer een hoop barbecueboeken uit zullen komen. Een aantal van die boeken klinkt veelbelovend en sommige daarvan heb ik zelfs al gereserveerd staan. Maar er zit ook weer een hoop kaf onder het koren. Met de onderstaande selectie kun je naar mijn bescheiden mening niet echt de fout in.

Verwachte BBQ boeken voor 2019 op volgorde van verschijnen:


Franklin Steak – Aaron Franklin en Jordan Mackay, verwacht 9 april

Franklin Steak Aaron Franklin mag dan de koning van de brisket zijn, in zijn vrije tijd is hij dol op het grillen van steak. Dus na het verschijnen van zijn bestseller Franklin Barbecue is een boek over steak een logische stap. Samen met zijn c0-auteur Jordan Mackay duiken ze dieper dan wie dan ook in de wetenschap van het steak bereiden. Ze vertellen hoe het zit met de verschillende rassen en hoe dat nou precies zit met dry-aging.

Daarna laten ze je zien op welke manieren er wereldwijd steaks worden bereid. Voor mij als vleesliefhebber, barbecueër en fan van Aaron Franklin een must-have in de BBQ bibliotheek!

Reserveer nu je exemplaar van Franklin Steak bij Bol.com.


Smokey Goodness No Worries BBQ – Jord Althuizen, verwacht 16 april

Smokey Goodness No Worries BBQ Het is bijna een traditie geworden, zo aan het begin van het barbecueseizoen komt Jord Althuizen met een nieuw boek in zijn Smokey Goodness reeks. Dit keer neemt hij ons mee down under, naar het land van kangoeroes, salt water crocodiles en koala’s, Australië. Ik ben benieuwd welke van deze dieren op het rooster zullen eindigen.

Smokey Goodness No Worries BBQ kun je hier reserveren bij Bol.com.


The Brisket Chronicles – Steven Raichlen, verwacht 30 april

The Brisket Chronicle - Steven Raichlen Ik had verwacht dat pastrami vorig jaar één van de barbecue hits zou worden. Ik zie het steeds vaker langskomen, maar echt main stream is het nog steeds niet. Misschien dat dit boek van Steven Raichlen daar verandering in kan brengen. In dit boek over brisket staat natuurlijk niet alleen pastrami, je vindt nog 49 andere recepten voor dit steeds populairder wordende stuk rundvlees.

The Brisket Chronicles reserveer je hier bij Bol.com.


Whole Hog BBQ -Sam Jones, verwacht 7 mei

Whole Hog BBQ In North Carolina staat de Skylight Inn, een barbecue waar al drie generaties lang Northern Carolina Style whole hog wordt geserveerd. Sam Jones is die derde generatie en hij barbecuet nog steeds hele varkens zoals zijn opa dat deed. De geschiedenis van de Skylight Inn, Carolina barbecue en recepten voor al hun klassiekers zijn gebundeld in dit boek. Zeven mei valt hij hier op de mat en dan ben ik een paar dagen stil!

Reserveer jouw exemplaar van Whole Hog BBQ hier bij bol.com.

 

Dit vind je misschien ook leuk

24 Reacties

 • Reageer
  erik hekkert
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:16

  omdat ik de eerste ben ? en het is lekker dichtbij 🙂

 • Reageer
  Martin
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:19

  De reden dat ik er bij aanwezig wil zijn is om mijn vegetarische vriendin te verassen met een top BBQ event, een heerlijke atmosfeer en haar een eerste stukje vlees te laten proeven!

  PS: Ik ben erg benieuwd naar het boek over Brisket. Zeker nu ik net ben overgestapt naar hot & fast.

 • Reageer
  Arjan Keijzer
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:19

  Ik moet daar absoluut bij zijn als ras egtuh Rotterdammert en bbq idioot en natuurlijk om mijn boekverzameling van Jord compleet te maken inclusief handtekening.

 • Reageer
  Wilmine
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:45

  Wij moeten daar absoluut bij zijn! Wij barbecueën en grillen uiteraard het hele jaar door dus een start van het seizoen zal dit evenement niet zijn maar we vieren graag dat het weer buiten goed genoeg is om zonder paraplu of oorwarmers naast de barbecues te staan.

 • Reageer
  Erwin
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:50

  Waarom ik daar bij moet zijn?
  Om mijn lieve vrouw te verrassen en nog maar eens wil laten zien waarom we nog meer moeten investeren in een goeie BBQ/braai zodat we nog meer en beter kunnen bbqen in onze in aanbouw zijnde buiten keuken

 • Reageer
  Wiljan
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:52

  Als vleeskoning moet ik hier natuurlijk bij aanwezig zijn. Veel inspiratie opdoen, goede gesprekken en lekker eten! Met veel moeite heb ik de datum vrij in mijn agenda, nu de tickets nog !

 • Reageer
  Rigbore
  vrijdag, 5 april 2019 at 14:54

  Nu de bbq’s na lange tijd van werkeloos toezien aan de zijlijn weer ge-refurbed en oiled-up zijn voor het zomer seizoen, kan Papa zelf ook wel weer een refresher gebruiker waarbij hij zn nieuwe partner in crime meteen kan infecteren met het oh zo verslavende Bbq virus !

 • Reageer
  Bjorn
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:02

  Het wordt een maal tijd dat ik met moeders de vrouw er op uit ga. Kan ze jou ook een keer zien.

 • Reageer
  Marko Albers
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:04

  Ik wil er graag bij zijn omdat ik mijn bbq skills wil uitbreiden!

 • Reageer
  Bjorn Loohuis
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:06

  Het wordt een maal tijd dat ik met moeders de vrouw er op uit ga. Dan kan ze jou ook een keer ontmoeten.

 • Reageer
  Harry Bos
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:11

  Als verfent barbecuer, Bourgondiër en blogger is dit natuurlijk de plek om te zijn op 14 April. Waarbij alle BBQers zijn passie en liefde kan delen met demonstraties en workshops. En daarbij wat de ontwikkelingen en innovaties in de markt zijn. Oftewel een perfecte dag voor de BBQ gek!

  Met daarbij de BBQ awards waarbij je je (blog) helden in levende lijve kan zien en spreken.

 • Reageer
  Joost peperkamp
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:15

  Tot nu toe moest ik elke feestje van smokey goodness missen omdat ik moest werken. Nu kan ik er eindelijk bij zijn en zou ik heel graag met mijn meissie daarheen gaan. Kan ik aantonen waarom ik alle boeken moet hebben om zo de hele zoner alles te kunnen proberen op een nieuwe bbq

 • Reageer
  Thomas Holierhoek
  vrijdag, 5 april 2019 at 15:41

  Als barbecue man papa vriend collega hobbyist schoonzoon zou dit voor de eerste x wel leuk zijn om te doen met mn ouwe!

 • Reageer
  Monique ten Hoeve
  vrijdag, 5 april 2019 at 16:22

  Eigenlijk zijn we een weekend weg, maar mocht ik de kaartjes winnen, dan komen we hier zeker een paar uurtjes eerder voor terug.

 • Reageer
  Michael
  vrijdag, 5 april 2019 at 16:31

  Om hierdoor mijn vrouw nog enthousiaster te krijgen voor deze verschrikkelijke mooie en lekkere hobby.

 • Reageer
  Mattias
  vrijdag, 5 april 2019 at 16:37

  Ik zou er graag bij zijn. Kan ik weer een hoop ideeën opdoen en dingen leren

 • Reageer
  Saskia
  vrijdag, 5 april 2019 at 17:52

  Zou er heel erg graag bij zijn met m’n man, Niet omdat het moet maar omdat het kan. Willen nu graag eens genieten, No Worry’s !! Ben benieuwd

 • Reageer
  Nico Broekhuizen
  vrijdag, 5 april 2019 at 20:11

  Ik zie Jord als mister bbq him zelf, zijn kijk op bbq heeft mij van de hibachi naar het ei gebracht. Dus wat is er dan mooier om naar zijn party te mogen en van zijn creaties te mogen proeven.

 • Reageer
  Martin
  vrijdag, 5 april 2019 at 20:31

  Omdat ik nog nooit naar een BBQ festival ben geweest, en dat kan natuurlijk niet. (en natuurlijk om enkele van mij BBQ helden te zien)

 • Reageer
  Jan-willem Hendriks
  vrijdag, 5 april 2019 at 21:38

  Heb bijna allen boeken van Jord. Al een paar X in Antwerpen bij BlackSmoke wezen eten alleen nog nooit een launch party bij kunnen wonen. Dit zou een mooie aanvulling zijn. Heb niet vaak geluk met verlotingen maar hoop toch echt dat het deze x raak is,

 • Reageer
  DJ
  vrijdag, 5 april 2019 at 21:47

  Waarom zou je er niet heen gaan? Eten, drinken, bbq, rook, muziek, gezelligheid….
  Yeps, lijkt me top!

 • Reageer
  Marcel Baselier
  zaterdag, 6 april 2019 at 22:38

  Ik heb per slot al zijn andere boeken al, binnenkort ga ik ook op workshop bij ze, in Delft! Kortom, groot fan als ik ben zou ik het fantastisch vinden deze prijs te winnen!!

 • Reageer
  BBQ_bos | Bart Bos
  zondag, 7 april 2019 at 23:56

  Het lijkt me super vet om daar bij te zijn! BBQen blijft toch een passie.

 • Reageer
  Michel
  woensdag, 10 april 2019 at 17:35

  Kan ik nog mee doen? Anders graag!

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.