4 In evenementen

Voorbereidingen voor de Jack

Vandaag gaat het dan eindelijk beginnen de Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue. Gisteren hebben we onze tenten opgebouwd, tafels en stoelen neergezet en hooibalen opgepikt om het geheel wat aan te kleden. Nu is het lastig om indruk te maken wanneer je ziet waar de Amerkaanse teams mee aankomen, een heel dorp verrijst hier. Mensen bouwen halve saloons, hebben standbeelden van Jack Daniels laten maken die voor de tenten staan en ja, zonder mega motor home hoor je er eigenlijk niet bij natuurlijk.

In de loop van de ochtend arriveerden ook Paul, Nico, Pieter en Willem onze gelegenheidsteammaten. En nog iets later kwam Mike, die zijn Pitmaker smoker ter beschikking en deze kwam brengen. Echt een fantastisch ding zeg met dolby surround, LCD TV en party lights 🙂

De organisatie heeft ook nog Primo barbecue’s ter beschikking gesteld voor de buitenlandse teams en dat is waar wij onze desserts op gaan maken.

Voor de buitenlandse teams werd er door het International Embassador Team een Southern dinner gekookt met o.a. catfish, okra, hush puppies, banana pudding.
Ons programma voor de komende twee dagen is zo’n beetje als volgt:

Om tien uur krijgen wij, de buitenlandse teams nog een extra cooking class waar ons de fijne kneepjes van de lokale smaak wordt bijgebracht, dit alles om ons kansrijker te maken bij de wedstrijd.

Dan gaan Frits en ik beginnen aan ons dessert, dat mag een dag van te voren gemaakt worden, sterker dat mag je zelfs meenemen naar de wedstrijd als je het maar zelf gemaakt hebt. Daarna gaan we beginnen met de voorbereidingen van onze varkensschouder. Het vet eraf halen, de “money muscle” blootleggen, injecteren en kruiden. Dat mag dan allemaal lekker intrekken tot vanavond. Om zes uur zijn er wat ceremoniën die op de de Hill, de grote heuvel waar de opslag is van de Jack Daniels vaten en dan is er een feestavond.

Vannacht om één uur steken we de barbecue en gaat de varkensschouder er op. Die we dan de volgende dag in mogen leveren.

Op het terrein en in de buurt hebben we geen internet tot onze beschikking, dus jullie zullen even geduld moeten hebben voordat je hier de foto’s kunt zien en kunt lezen hoe we het hebben gedaan in de wedstrijd.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Tim
  vrijdag, 26 oktober 2012 at 21:08

  Veel succes!!!

 • Reageer
  ArKey
  zaterdag, 27 oktober 2012 at 11:12

  Ook ik wens jullie heel veel succes!

 • Reageer
  Paul
  maandag, 29 oktober 2012 at 10:07

  Heel erg veel succes met de Jack! Gaaf dat er een Nederlands Team aanwezig!!

 • Reageer
  Martel
  dinsdag, 30 oktober 2012 at 10:58

  Heel veel suc6 en plezier.

  Een eet smakelijk 🙂

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.