4 In Algemeen

Vurige Verhalen, de Nederlandse BBQ podcast!

Vurige Verhalen de Podcast

Kun je geen genoeg krijgen van alles dat met barbecue te maken heeft? Dan is er nu ook de Vurige Verhalen podcast die ik samen met Marcel van NasQ BBQ maak!

Meer de diepte in met Vurige Verhalen

Marcel en ik hebben allebei een Youtube kanaal en een blog. Maar we komen er steeds meer achter dat we ook af en toe gewoon gezellig over barbecue willen kletsen. Daar is een blog of een video niet altijd het geschikte medium voor. Dus leek het ons handig om een podcast te beginnen.

Gratis te beluisteren op de podcast platformen

Inmiddels is de Vurige Verhalen podcast beschikbaar op alle grote platformen zoals Spotify, Apple Podcasts, Google Podcastst, Deezer en Stitcher.

Zoek daar naar Vurige Verhalen, of kijk op onze Vurige Verhalen website voor de directe links naar onze show.

Het Vurige Verhalen format

Na een aantal afleveringen hebben we de smaak goed te pakken en zijn we tot het volgende format gekomen:

 • Een terugblik op de vorige Vurige Verhalen
 • Wat hebben gemaakt?
 • Wat ons opviel in BBQ-land
 • Het hoofdonderwerp
 • Brandende vragen
 • Volgende keer

Een terugblik op de vorige Vurige Verhalen

Het komt nog weleens voor dat we dingen zijn vergeten te bespreken in de vorige aflevering of dat we aanvullende informatie hebben. Dat bespreken we dan aan het begin van de aflevering.

Wat hebben we gemaakt?

Wat is er sinds de vorige aflevering bij ons van de barbecue gekomen? Vaak geeft dat ook een inzicht in toekomstige video’s.

Wat ons opviel in BBQ-land

In deze rubriek hoor je alles over de laatste ontwikkelingen op barbecuegebied, we krijgen van een aantal merken persberichten en hebben natuurlijk ook onze eigen voelsprieten om de laatste nieuwtjes en trends op te pikken.

Het hoofdonderwerp

Elke aflevering is er een hoofdonderwerp, dat kan houtskool zijn, een bepaald type barbecue of een techniek. We gaan daar dan uitvoerig op in en laten je horen wat we ervan vinden. En zo’n aflevering kun je veel dieper op de informatie ingaan dan hier in een blogpost over houtskool, pelletbarbecues etc.

Brandende vragen

Hier kun jij als luisteraar je steentje bij dragen door je ons dingen te vragen over barbecue. Dat kan natuurlijk via het formulier op de Vurige Verhalen website.

Maar veel toffer, we hebben daar ook een online antwoordapparaat. Daar kun je je vraag inspreken en die gebruiken we dan in de show. Zo ben jij onderdeel van de podcast! En daar is de podcast uiteindelijk voor om jou beter te laten barbecueën en meer kennis over barbecue mee te geven.

Volgende keer

In het laatste segment van de show kiezen we het onderwerp voor de volgende Vurige Verhalen aflevering. We hebben een hele lange lijst met onderwerpen om uit te kiezen en meestal is dat wat er die dag bij ons opkomt. Maar mocht er nou iets zijn dat je echt graag uitgebreid besproken zou willen hebben ga dan naar de website en laat een berichtje achter! Hieronder mag trouwens ook hoor.


Heb je de Vurige Verhalen podcast geluisterd? Dan zijn we benieuwd wat je er van vond. Laat je het ons weten in een reactie hieronder? Of op social media, daar ben ik te vinden op Instagram: @noskosbbq

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Ralph Ritsma
  maandag, 4 juli 2022 at 10:00

  Heel leuk mannen ik ben benieuwd naar de volgende. Luistert makkelijk weg in de vrachtwagen!

 • Reageer
  Barry van de IJssel
  zaterdag, 27 augustus 2022 at 12:32

  Beste Dennis en Marcel ten eerste geniet ik erg van jullie podcast en ook van jullie youtube filmpjes het heeft mijn BBQ skills stukken verbeterd.
  Ik heb op dit moment een weber master-touch en denk na aan de weber summit kamado mijn vraag is hebben jullie al ervaring met deze bbq ?
  Ben benieuwd

  Vriendelijke BBQ groeten Barry

  • Reageer
   noskos
   maandag, 29 augustus 2022 at 14:24

   Dankjewel! Ik heb de voorganger van de Summit Kamado, de Summit Charcoal. Echt een hele fijne barbecue! Zeker als je van een Weber afkomt is er geen leercurve. Alleen maar meer rooster oppervlak en een veel stabielere temperatuur. En gezien de prijs kan ik hem eigenlijk van harte aanbevelen!

 • Reageer
  Barry van den IJssel
  maandag, 29 augustus 2022 at 18:24

  Oke Bedankt voor je reactie

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.