0 In Uncategorized

Weber Grill Academy Winter Editie 2012

Altijd weer een feestje, de Weber Grill Academy die Reitse Spanninga geeft in zijn restaurant ’t Plein in Joure. De wintereditie vind ik zelf de leukste omdat Reitse dan laat zien hoe je een kerstmenu op de barbecue kunt bereiden. Om te leren barbecueën hoef ik er al lang niet meer heen, maar je doet altijd leuke ideeën op omdat Reitse altijd op zoek gaat naar originele gerechten met mooie producten. Zo ook weer deze keer.

Als amuse kregen we snert met een bitterbal van rookworst, dit kwam niet van de barbecue, maar was wel erg lekker.
Het voorgerecht was koudgerookte zalm met een salade van appel, zuurkool en dille mayonaise. Ik heb weleens zalm koudgerookt zelf, maar deze was toch lekkerder, dus dit recept ga ik zeker een keer proberen.
Dit werd gevolgd door kwartel met tagliatelle en bospaddenstoelensaus. Ik had via twitter mijn kwartel al gereserveerd 😉

Als hoofdgerecht kregen we wildzwijnhaas en wildzwijnprocureur. Dit alles geserveerd met een wildjus en groentenspiesje. Vooral de procureur vond ik erg lekker, door het knapperige randje aan de buitenkant. Het kan natuurlijk ook dat dat komt omdat ik hem zelf mocht grillen.

En de afsluiter van de dag was een perentaart.

Al met al was het weer een erg gezellige dag aan de ene kant doordat Reitse perfect weet hoe hij dit soort workshops moet organiseren en ook als je al lang weet hoe je moet barbecueën weet hij het toch interessant en vooral leuk te houden voor iedereen.
Aan de andere kant was het ook een mini bijeenkomst van mensen van het BBQ Genootschap die zo weer ideetjes opdoen en gezellig een beetje bij kunnen kletsen onder het genot van een lekker maal van de barbecue.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.