0 In evenementen

Weber Grill Academy – Zomer 2012

Mensen die mijn blog al langer volgen weten dat ik twee keer per jaar naar de Weber Grill Academy in Joure ga. Reitse Spanninga geeft daar, in zijn restaurant ’t Plein, een weber workshop en hoewel ik het niet meer nodig heb ga ik toch naar de zomer en winter editie, gewoon omdat het onwijs gezellig is en Reitse altijd weer een erg verrassend menu van de barbecue tovert. Daarbij is hij de perfecte man voor zo’n dag, hij is enthousiast, kan alles goed uitleggen, maakt een lolletje, kortom het is een dagje uit met als bonus nog heerlijk verrassend eten van de barbecue en een paar nieuwe ideeën ook! Dus ondanks dat ik veel dichter bij huis ook een Weber Grill Academy kan volgen blijf ik toch de reis van ruim twee uur richting het hoge noorden maken.

Ook dit keer was het een feestje, allereerst omdat Frits en zijn vrouw Dominique er ook waren wat de boel natuurlijk meteen gezelliger maakt en vanwege de heerlijke gerechten die Reitse en zijn brigade voor ons hadden verzonnen.

Het voorgerecht was gerookte ham in hooi met asperges, geserveerd met een dragon mayonaise. De gepekelde ham wordt eerst gepocheerd met hooi en daarna acht uur gerookt in de WSM met o.a. turf als bron van rook. (Waar vind ik nou weer turf 😉 )

Als tussengerecht had Reitse zeebaars in zoutkorst gemaakt, die was met toch een partij lekker zeg! Het wordt tijd dat ik weer eens op Hoek van Holland ga vissen!
Daarna was het tijd voor een heerlijk soepje van de barbecue, voor ons een kerriesoep met asperges en croute, ik zeg voor ons omdat ik al een paar keer last heb gehad van mosselen en die dus aan me voorbij laat gaan, het originele recept was met fruit des mer. Een erg leuk recept dat laat zien dat je zelfs een soepje kunt serveren van je barbecue.

Het hoofdgerecht was parelhoen supreme, dat is de filet met het eerste deel van de vleugel, met paddenstoelenrisotto en haricots vert. Ook dit was weer erg lekker. Ik heb nog nooit parelhoen bereid maar dit komt zeker op de “to do”lijst.

En het dessert was ook weer erg leuk, kleine bloempotjes met cake van de barbecue, met een spies van ananas en abrikozen, een bolletje citroengras ijs en een heerlijk sinaasappelsaus. Het cakeje was erg leuk en ik denk extra lekker omdat Frits ze had gemaakt 😉

 

Reitse en keukenbrigade, weer bedankt voor een perfect verzorgde Grill Academy! Tot november voor de winter editie. Frits en Dominique, bedankt voor de gezelligheid!

Mocht je deze recepten zelf een keer willen proberen dan kun je ze vinden in het receptendeel van het BBQgenootschap.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.