8 In evenementen

Winter Twitter BBQ

Had ik vorige week nog een uitje met het forum, mocht ik deze week naar Capelle aan den IJssel voor de Winter Twitter BBQ. Dit was de tweede editie, bij de eerste kon ik door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn.

We waren te gast bij Hubert en Franny van Linschoten van Keurslagerij van Linschoten In Rotterdam, die pas nog zijn verkozen tot beste ambachtelijke slager van 2011.
Er was een bont gezelschap aanwezig van twitteraars, een deel kende ik persoonlijk zoals Hugo en Mathé, van de Lowland Smokers, sommigen via mijn blog en het forum en weer anderen alleen via twitter.
Op zich een heel andere mengeling van levensgenieters dan bij een puur BBQ evenement, erg leuk omdat het raakvlak hier duidelijk de liefde voor vlees was en de bereiding was dan toevallig op de barbecue.
Het was trouwens niet alleen maar vlees dat de klok sloeg, er waren ook groenten en sardines van de barbecue en brood uit de Dutch Oven.

Het was de bedoeling dat iedereen die kwam iets meenam om te bereiden. Er waren barbecues beschikbaar en een aantal mensen had zijn eigen barbecue meegenomen, zo ontstondeen bonte verzameling van keramische barbecues, diverse webers en zelfs een UDS (Ugly Drum Smoker).

Gedurende de late middag en de avond was het een constante stroom van eten die langskwam. We begonnen met de gegrilde groenten (@markkoudstaal) en spiesjes met varkenshaas en bacon. Daarna volgde sardines (@JvanDuin), een heel mooi stuk dry aged ribeye (Hubert en Franny, @frannylin, hebben in hun slagerij een kast waar ze vlees in kunnen laten rijpen), lomo al trapo (@elhambrepuntnl), gegrilde US sukade (door mij gemaakt), varkensrack (@Marcspot), eend met sinaasappelsaus (@bertilgeldof), lamsbout (@matheveenendaal), quesadilla’s met pittige varkenshaas (@ahost2204), brood en spareribs (@True2BBQ) met allerlei verschillende rubs en als afsluiter koffie met pandancake van Marcel.
De wijn werd verzorgt door Hayke (@HaykeKookt).

Er waren twee gerechten gerechten die me erg aanspraken, het eerste was de sardines van Jan, van het Rookgordijn, omdat het eigenlijk iets heel simpels is maar met ontzettend veel smaak, gewoon een eerlijk gerecht.

En de tweede was de lomo al trapo van Jacques. Lomo al trapo is een hele runderhaas die je opbindt in een katoenen doek gevuld met zout en allerlei kruiden in dit geval rozemarijn, tijm en salie.

Daarna wordt dit zo op de kolen gelegd, zo’n 9 minuten per kant in dit geval.

De doek is dan zwart geblakerd maar het zout houdt alles bij elkaar. Na het rusten wordt het zout eraf geborsteld en hou je een erg sappige runderhaas over.

Erg spectaculair om te zien en zolang je je runderhaas niet te gaar laat worden een stukje vlees dat je zo weg kunt zuigen.

Niet dat de rest niet lekker was hoor, alles was heerlijk! Maar dat had ik allemaal al wel een keer gegeten en/of zelf klaargemaakt op de barbecue.

Ik wil graag iedereen hier nogmaals hartelijk bedanken voor de erg gezellige dag en het heerlijke eten. Hubert en Franny in het bijzonder voor hun gastvrijheid.
Verder vond ik het ontzettend leuk om de mannen van het Rookgordijn nu eens in levende lijven te ontmoeten, ik ken hun blog al een aantal jaar en het is dan toch leuk om de gezichten achter de pagina een keer te zien. Jacques, bedankt voor het mooie stukje vlees! En natuurlijk Mathé en Hugo bedankt altijd weer een feestje om jullie aan het werk te zien!

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer
  Jan van Duin
  dinsdag, 17 januari 2012 at 10:07

  Het was weer een fantastische ervaring. Ik heb veel geleerd en vooral ook veel leuke mensen met passie voor eerlijk en goed eten ontmoet. Leuk om kennis met je te maken!

 • Reageer
  El Hambre
  dinsdag, 17 januari 2012 at 11:50

  Het was een top middag/avond. Veel geleerd en gezien. Leuk om een aantal mensen in real life te ontmoeten. Dit is wat social media zo leuk maakt!

 • Reageer
  Bertil Geldof
  dinsdag, 17 januari 2012 at 20:24

  Het was geweldig om al die mannen bezig te zien met hun hobby. Een leuke en leerzame ervaring. Het was leuk je te ontmoeten.

 • Reageer
  Pierre
  dinsdag, 17 januari 2012 at 22:37

  Het was heerlijk. Veel opgestoken en prachtig om te zien hoe iedereen mooie stukken vleed bereid.
  Inderdaad grappig dat de sardines “overeind” blijven tussen al het vlees.

 • Reageer
  Franny van Linschoten
  dinsdag, 17 januari 2012 at 23:56

  Het was een fantastische dag. Veel geleerd. Veel leuke mensen ontmoet. Ondanks mijn aversie tegen vis was de ansjovis echt heerlijk. De lomo al trapo was sensationeel.
  Voor ons “snelgrillers” was het uuuuren bbqen heel erg leuk
  En al die prachtige producten . Ik heb geen woorden genoeg zo leuk was het.

 • Reageer
  Hugo / True2BBQ
  woensdag, 18 januari 2012 at 11:05

  Het was wederom een topdag! Heerlijk BBQ weer en voortreffelijke gerechten! Moeten we snel weer doen!

 • Reageer
  Marcel (@marcspot)
  donderdag, 19 januari 2012 at 18:15

  Leuk verslag en mooie foto’s. Ook ik heb een erg leuke middag/avond gehad, weer veel bijgeleerd en ideeën opgedaan.
  Ik kijk uit naar de volgende keer!

 • Reageer
  Franny van Linschoten
  zaterdag, 5 mei 2012 at 14:14

  Hij blijft leuk dit verslag van de winter BBQ

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.