4 In materiaal

WSM Grill Adapters

De WSM is natuurlijk een Low & Slow barbecue monster. Daar is de hele constructie op gebaseerd. Dat is ook de reden dat bijvoorbeeld de deksel in het middenstuk valt i.p.v. er overheen. Zou dit niet het geval zijn dan zou het vocht dat nu langs de binnenkant loopt, langs de buitenkant lopen en zou je smoker er binnen de kortste keren niet meer uitzien.
Een nadeel van die constructie is dat de onderkant en de deksel niet in elkaar passen. Je kunt ze op elkaar zetten, maar de kans is groot dat ze van elkaar afschuiven.

Van Frits kreeg ik een setje WSM Grill Adapters, die dat probleem oplossen. Je bevestigt ze tussen de poten en je kunt nu met een gerust hart de deksel erop leggen zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze er af valt.


Op die manier is je WSM dus opeens een soort grote Smokey Joe en kun je hem nu dus als grill gebruiken. Ook handig bijvoorbeeld wanneer je kip hebt gerookt en het vel nog even knapperig wilt maken.

De adaptertjes zijn te bestellen bij Rock’s Bar-B-Que in de VS.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Arjen
  dinsdag, 16 oktober 2012 at 10:58

  Zijn er misschien nu ook andere aanbieders?

  Het setje kost namelijk $10,- maar de verzendkosten zijn $18,-
  Met $28,- in totaal word het toch behoorlijk duur.

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 16 oktober 2012 at 11:48

   Als je een beetje handig bent kun je ze ook zelf maken van een stukje aluminium. Of van die platte ophangogen voor schilderijen.

 • Reageer
  Ralph
  woensdag, 16 november 2016 at 18:04

  Oud topic, maar wel een vraag die ik had.
  Waarom zou je niet het kolenrooster op de onderste houder van het middenstuk zetten en het bovenste grill rooster voor je vlees?
  Vroeg me alleen af hoe goed dit voor je temperatuurmeter is, want die loopt “maar” tot 200 gr..Dus goed op de temperatuur letten 😉

  • Reageer
   noskos
   zaterdag, 19 november 2016 at 16:32

   Dat is een goede. Heb ik nooit geprobeerd! En wat de thermometer betreft heb ik geen probleem, mijn WSM is zo oud dat er nog geen thermometer op zit 😉

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.