4 In materiaal

WSM Probe Eyelet

Vorige week besteld en vandaag al binnen, een setje doorvoertjes voor thermometer
voelers voor de WSM (Weber Smokey Mountain Cooker).
Wanneer je aan het barbecueën bent wil je graag de temperatuur van de barbecue weten, maar het is altijd lastig om de probe van de thermometer op een goeie manier neer te leggen, sommige doen het door de voeler door een halve aardappel te prikken en die dan op het rooster te leggen, zelf deed ik het met een kurk.
Voor de WSM is er echter een simpeler oplossing, een doorvoertje dat je in plaats van één van de schroeven waarmee het rooster vastzit, plaatst. Je kan nu je probe door het gaatje steken en meet vlak onder het rooster. Je deksel sluit nu beter, want er hoeft geen kabeltje onderdoor en je kabeltje blijft langer goed, want er ligt niet telkens een deksel op.
Deze doorvoertjes worden op de markt gebracht door The BBQ Guru, een firma die behalve deze doorvoertjes nog veel meer dingen verkoopt. Hun paradepaardje is de Guru een door thermometerprobes aangestuurd kastje dat met een ventilator de temperatuur in je WSM (Big Green Egg en andere soortgelijke barbecues) constant houdt, maar hij kan bijvoorbeeld ook de temperatuur terug regelen wanneer de kerntemperatuur van je vlees de gewenste waarde heeft bereikt en op deze manier het vlees niet verder door laten garen maar op temperatuur houden.

Een ander bedrijf dat iets dergelijks heeft is Rock’s Bar-B-Que met zijn Stoker, deze is zelfs zo uitgebreid dat er een webservertje inzit en je dus op een internetpagina bij kan houden hoe je barbecue sessie verloopt!

Ik hou het voorlopig bij gewoon zelf in de gaten houden en met de hand regelen, maar wie weet koop ik in de toekomst wel één van deze systemen.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Leonard
  donderdag, 16 mei 2013 at 21:22

  Misschien moet je even aanpassen. De Eyelet is gewoon bij Vuur en Rook te verkrijgen.
  http://www.vuurenrook.nl/webwinkel/bbq–and-more/p-1b/5000166–bbq-guru.html;jsessionid=149BF226591F0F9B561B9A68496EA11A

 • Reageer
  Rien
  vrijdag, 4 juli 2014 at 12:41

  Hallo Dennis,
  Kan je mij vertellen wat de dikte van deze eyelets is?

  Vriendelijke groet,
  Rien.

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 4 juli 2014 at 15:40

   Geen idee Rien, ze passen precies door de bestaande gaten. Verder zou ik het niet weten….

 • Reageer
  Rien
  vrijdag, 4 juli 2014 at 22:44

  Hoi Dennis,
  Er zit een boutje van 6 mm in, als daar een eyelet door gaat kan daar geen Maverick probe door.
  Boor je dat gat uit op 9 mm. dan kan er een blindklinkmoer in gezet worden. Die moet je dan weer uit boren op 7 mm, dan kunnen beide probes van de Maverick er één voor één door. Die zitten dan onder het boven rooster van de WSM, maar kunnen dan wel alle kanten op. Ik ga dit zelf deze week doen, en zal er foto,s van maken. Misschien is het iets voor op het forum.

  Vriendelijke groet,
  Rien.

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.