Over BBQ NL

NoskosBBQ-NL is het blog van noskos, althans zo ben ik bekend op internet, in het echte leven luister ik ook naar Dennis. Ik woon in het Westland en hou van barbecue.

Over BBQ-NL

In 2007 kocht ik, naast mijn ‘gewone’ Weber barbecue, een Weber Smokey Mountain Cooker (WSM), de smoker van Weber. Ik schreef toen op een ander blog voornamelijk over bakken en wilde dat blog niet „vervuilen” met barbecue-berichten, daarom ben ik BBQ-NL gestart.
One Toch Gold en WSMIn eerste instantie wilde ik mijn ervaringen met de smoker opschrijven en laten zien wat ik zoal maak op de barbecue. Tevens wilde ik laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is om eens iets anders te maken dan de geijkte saté, hamburgers, speklapjes en kippenpoten die zwart zijn aan de buitenkant maar nog rauw aan de binnenkant. De bedoeling toen was om het toe te spitsen op het echte barbecueën en minder op grillen. Maar het is langzamerhand uitgegroeid tot een all-round barbecue en grill site waar van alles is te vinden.

Naast de twee barbecues van het eerste uur waar alles mee begonnen is heeft er een aantal jaren een Big Green Egg Large in de tuin gestaan. Deze heeft na een aantal jaar plaats gemaakt voor een kermische barbecue van the Bastard. Verder heb ik nog een Weber Go Anywhere portable barbecue voor als ik eens ergens anders wil barbecueën.

Big Green Egg Large

Meer dan alleen bloggen over BBQ

In de loop der jaren is barbecue een groot deel van mijn leven geworden. Inmiddels ben ik samen met Frits (EasterwoodBBQ) eigenaar van het BBQ Genootschap, het gezelligste en meest informatieve barbecue-forum van Nederland en ver daar buiten.

Het vuur de baas - 3DIn 2017 verscheen mijn boek Het vuur de baas, een boek waarin ik alle vragen die je als beginner kunt tegenkomen op barbecuegebied beantwoord. Maar ook voor de gevorderde barbecueër staat er nog genoeg leuks en leerzaams in.

Met mijn team de Sea Side Smokers doe ik mee aan barbecuewedstrijden. En niet onverdienstelijk mag ik wel zeggen. In 2015 zijn we Nederlands Kampioen in de categorie Ribs geworden en behaalden we de tweede plaats in het algemeen klassement! In 2016 en 2017 werden we Nederlands Kampioen bij de desserts.

En dan is er ook nog mijn eigen barbecuekruidenlijn

Wat ik doe als ik niet barbecue?!? Ik hou van lekker eten, een stevige cocktail en een goede kop koffie. Ik reis graag, kijk met veel plezier naar de betere film en bezoek regelmatig het theater of een concert.
Verder schrijf ik ook nog over eten, drinken en reizen in het algemeen op Foodaholics.nl