12 In Uncategorized

Weber Grillspit

Nog niet zolang geleden heb ik aan mijn blog een nieuw tabblad toegevoegd met de titel wensen. Eén van mijn  barbecue wensen op die pagina was een grillspit voor op mijn Weber BBQ.
Niet lang nadat ik dat bericht had geplaatst werd ik benaderd door iemand van bbq-voor-thuis.nl met de mededeling dat ze die wens voor mij konden vervullen!

bbq-voor-thuis.nl is een nieuwe webwinkel met o.a. het hele Weber assortiment. Wat hun onderscheidt van andere online winkels is dat ze bijna alles gewoon op vooraad hebben, je 90 dagen retourgarantie hebt en zelf kunt bepalen welke dag je je nieuwe barbecue of accessoires wilt laten bezorgen, handig als je werkt en je wil geen vrij nemen, laat je het gewoon op zaterdag komen.

Na wat correspondentie heen en weer werd er zaterdagochtend vroeg gebeld en stond mijn vaste pakketjesman voor de deur met een enorme doos, met de complimenten van bbq-voor-thuis.nl.
In die gigantische doos zat een iets kleinere, maar nog steeds grote doos in de bekende witte Weber kleur met daarin een opzetring voor mijn 57 cm Weber, een losse motor en het spit zelf.

In elkaar zetten is doodsimpel, je hangt de motor aan de beugel die aan de ring zit, steekt het spit in de motor, stekker in het stopcontact, schakelaartje op de motor aan en gaan.
Ook zit er nog een contra gewicht bij dat je aan je spit kunt hangen voor het geval je er iets aan hangt dat niet helemaal gelijkmatig van gewicht is. Op die manier voorkom je dat je de motor overbelast. En alles is natuurlijk weer uitgevoerd in de standaard zware Weber kwaliteit.

Ja en als je dan eenmaal zo’n grillspit in huis hebt dan moet het natuurlijk ook meteen even getest worden, dus even snel een kippetje gehaald bij de Appie en dat ‘s-avond aan het spit geregen. Het kippetje had ik ingesmeerd met olijfolie en Head Country BBQ rub als rookhout wat stukjes pecan.

De barbecue klaargemaakt voor indirect barbecueën met kolen aan twee kanten van het spit. Ik heb ongeveer een halve Weber kolenstarter briketten gebruikt.

De kip in de ring gehangen en de motor aangezet, het viel me op dat het motortje erg stil is, ook plezierig voor de buren. Ook is één kippetje een beetje iel in zo’n grote barbecue, zeker als je de kalkoen aan dat ding ziet hangen in het boekje dat erbij zit. Maar ik denk dat je makkelijk 3 grote of 4 kleine kippen kwijt kan op het spit. toen de deksel dichtgedaan en om het kwartier even gekeken hoe het ermee stond. Nou dat ging prima!

In iets meer dan een uurtje had ik een erg mooie goudbruine kip die lekker sappig was en waar je het velletje zo van kom op eten. iets dat altijd een hele kunst is op de barbecue.
Al met al een geslaagde snelle test!

Ik had zo’n grillspit al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en heb ook al wat leuke recepten ervoor verzameld in de loop der tijd, dus die zul je hier wel zien verschijnen binnenkort!

En ik wil graag de mensen van bbq-voor-thuis.nl nogmaals hartelijk bedanken voor het vervullen van één van mijn barbecue wensen!! Mocht je in de markt zijn voor een nieuwe barbecue of een nieuw speeltje voor je barbecue ga dan eens bij ze kijken.

Dit vind je misschien ook leuk

12 Reacties

 • Reageer
  Robbie (rpholmes)
  maandag, 9 mei 2011 at 22:00

  Gave actie van b-v-t.nl, ben direct even gaan kijken! Ziet er goed uit. Qip ook trouwens!
  Onderin je post staat een klein foutje denk ik, er staat bbq-voor-buiten.nl ipv bbq-voor-thuis.nl

  Gr. Robbie

 • Reageer
  noskos
  maandag, 9 mei 2011 at 22:11

  Dank je, ik heb het aangepast!

 • Reageer
  Coelho
  maandag, 9 mei 2011 at 23:50

  Mooi dingetje! Enig idee of dit ook voor een 47cm te koop is? Heb even gekeken maar kan er zo snel geen vinden.

  • Reageer
   noskos
   dinsdag, 10 mei 2011 at 16:00

   Volgens mij zijn ze er alleen voor de 57cm.

 • Reageer
  Bas Oosterhof
  zondag, 11 maart 2012 at 11:40

  voor de 47 moet er zelf 1 bouwen, nog in ontwikkeling 😉

 • Reageer
  Jaco
  dinsdag, 24 juli 2012 at 15:57

  Weet iemand of deze ook voor de ProQ te krijgen is?
  Of eventueel zelf aan te passen is?

 • Reageer
  Cees
  vrijdag, 5 juli 2013 at 15:24

  Deze is er ook voor de 47cm. Of deze ook in NL te verkrijgen is weet ik niet..

  http://www.weber.co.za/?q=catalogue%7Cpoductinfo,88,Rotisserie%2047cm

 • Reageer
  G.C. Rous
  donderdag, 14 augustus 2014 at 12:32

  Geachte mevr./meneer,

  Ik ben in het bezit van een Beefeater 4 pits met een boven breedte van 82 cm. Graag wil ik daar een draaispit op aan brengen. Heeft Weber een draaispit, met motor, dat daarop past?
  Heb inmiddels aan zes workshop van Weber (Reitse Sanninga) deelgenomen.

  Met vriendelijke groet,

  Ger Rous

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 14 augustus 2014 at 14:17

   Geen flauw idee, dat zou je aan Beefeater moeten vragen, ik heb verder geen idee wat er in het spit assortiment van weber zit.

 • Reageer
  Jojanneke Gul
  zondag, 24 april 2016 at 12:32

  maar wat nou als je geen stopcontact hebt op je grill plek in de tuin????

  • Reageer
   noskos
   maandag, 25 april 2016 at 17:03

   Daar hebben ze iets heel ingenieus voor uitgevonden en dat hebben ze een verlengsnoer genoemd…

 • Reageer
  Martijn
  zondag, 12 juni 2016 at 12:25

  Goedemorgen, weet iemand of er ook een opzet rookovendeel is voor weber 57cm?

 • Reageer

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.