Redneck Hamburgerpers

Als je meerdere burgers maakt en je wil ze er een beetje hetzelfde uit laten zien dan is het makkelijk om een hamburgerpers te gebruiken.

Ik heb een keer zo’n ding gekocht op marktplaats, van Tupperware. Op zich niets mis mee, maar de doorsnede is maar 9 cm. Als je je burger grilt krimpt hij ook nog eens en hou je een burger over die veel kleiner is dan de meeste broodjes.

Nu zag ik in een aflevering van Diners, Drive-Ins & Dives een short order chef die zijn hamburgers vormde in een deksel van een mayonaisepot.
Schitterend idee, maar wij hebben niet van die potten met zulke grote deksel hier. Dus op zoek naar een alternatief hiervoor.
Toen we van de week koffie zaten te drinken en ik er een Jodenkoek bij nam wist ik het opeens. De deksel is perfect voor het vormen van een hamburger! Met ruim 11 cm doorsnede, de ideale maat.

Je legt er ruim plasticfolie in je deksel, drukt er 150 gram van je burgermengsel in en haalt het met plastic en al er uit. Je hebt zo een mooie brede burger. De deksel hoef je niet eens af te wassen op die manier.

De onderkant van je blik kun je weer gebruiken in je kolenstarter, als je maar en paar kooltjes tegelijk hoeft aan te steken, zoals ik altijd doe voor de minion methode.

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.