2 In materiaal

Hardhouten BBQ handvat, voor als je alles al hebt

BBQ handvat van walnoothoutMannen blijven in hun hart toch kinderen, dat zie je met auto’s, maar ook bij het barbecueën. Ze willen zich graag onderscheiden en de wat oudere mannen hebben altijd een beetje een hang naar het verleden. Dat zie je bij het barbecueën aan de houten BBQ handvatten dat een deel wil hebben. Is het een hang naar vroeger? Is hout meer primair dan kunststof? Geen idee, maar zo’n houten BBQ handvat zijn natuurlijk gewoon veel mooier dan die grijze kunststof dingen 😉

Hard houten BBQ handgreep

Ik had op mijn WSM al een poos een houten Weber handvat zitten dat ik van Frits had gekregen, dus dat zat wel goed. Soms zijn deze nog te vinden op oude barbecues van Marktplaats en ze hebben ook lange tijd op de Weber tuinhaarden gezeten. Totdat via de BBQ Brethren en the Virtual Weber Bullet berichten kwamen van iemand die hele mooie custom handgrepen maakt uit hardhout en ze dan ook nog graveert! Ja, dan moet je toch weer de portemonnee trekken en zo’n ding bestellen in de VS.

Waar koop je je hardhouten BBQ handvat?

Je bestelt zo’n BBQ handvat online bij Marty Leach. Marty is een onwijs aardige kerel die deze dingen vanuit zijn huis maakt. Je kunt gewoon met PayPal betalen. En binnen 14 dagen had ik mijn BBQ handgreep al in huis, maar dat zou door zijn populariteit inmiddels wel wat langer kunnen duren .

Marty maakt BBQ handvaten voor onder andere Weber, Big Green Egg, UDS’en en Grill Dome. En hij heeft vele mooie soorten hout waar je uit kunt kiezen, zoals walnoot, esdoorn, rozenhout etc. De kwaliteit is super! Ik heb de handgreep inmiddels al jaren op mijn WSM zitten er mankeert helemaal niets aan. Nu staat mijn WSM wel in de schuur, dus daar heeft het een stuk minder te lijden dan in buiten in weer en wind. Maar als je zo’n handgreep regelmatig in de olie of botenlak zet dan heb je iets moois voor het leven!

AMLWoodArt

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Nicky
  donderdag, 20 oktober 2011 at 16:20

  Nice! Zie er erg strak uit Noskos! Jammer dat ik er voor mijn otp meteen 3 moet bestellen :p

 • Reageer
  Wim
  woensdag, 7 december 2011 at 13:14

  Mooi mooi ! Heb net een setje besteld voor de Webers… 🙂

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.