3 In Schaaldieren

Langoest van de barbecue, kreeft maar dan net anders

Langoest van de barbecueNet zo lekker als kreeft is deze langoest van de barbecue. Bij de Makro in de diepvries lagen ‘langoustinestaarten’, nou ken ik langoustines alleen als die smalle dunne familie van de kreeft met van die dunne scharen. Deze staarten komen van wat ze in de VS een spiny lobster noemen, een kreeft met lange voelsprieten, zonder scharen die in het Caraïbisch gebied voorkomt, er was dus duidelijk een fout gemaakt in de benaming. Ik heb ze daar vaak gegeten en ze doen niet onder voor kreeft.

Kreeft is echt mijn meest favoriete eten en ik moest dus wel zo’n doosje in mijn winkelwagentje leggen. Ik was een beetje huiverig om ze op de barbecue te maken, het is toch een prijzig stukje eten dat ik niet wilde verpesten. Maar na wat lezen op het net bleek het reuze simpel om ze op de grill te bereiden.

Langoest van de barbecue

Ingrediënten:
langoeststaarten
4 eetlepels boter, gesmolten
1 eetlepel citroensap

meer gesmolten boter om je langoest in te dopen.

Bereiding:
Laat de staarten ontdooien in de koelkast, een avond van te voren van de vriezer naar de koelkast verplaatsen is het makkelijkste.

Langoest van de barbecueMaak je barbecue gereed voor direct grillen.

Snij de staart in de lengte door, wanneer dit niet met een mes gaat kun je het beste eerst het onderpantser met een keukenschaar doorknippen.

Langoest van de barbecueMeng de boter en het citroensap en smeer het vlees er mee in.
Leg de kreeften helften met het vlees naar beneden op de barbecue boven de kolen.

Draai na 5 minuten de staarten om, dus het vlees naar boven en grill ze nog 3 á 4 minuten, bestrijk ondertussen nog een paar maal met het boter-citroen mengsel.

Langoest van de barbecueServeer met gesmolten boter om je langoest in te dopen, of als je het helemaal decadent wil doen serveer er een steak bij voor een echte Surf & Turf!

Langoest van de barbecueAl met al was het erg simpel om zo’n mooi ingrediënt goed te bereiden op de barbecue. Als je kreeft wilt gebruiken en een levende kreeft koopt, leg hem dan eerst 2 uur in de vriezer. Hij valt dan in slaap en gaat dood. Zo kun je hem pijnloos doden voordat je hem doorsnijdt en op de barbecue legt.

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  Jord
  zaterdag, 17 juli 2010 at 18:29

  Haha, ik heb de warenkennis van de makro nooit zo heel hoog zitten maar er is kennelijk wat verwarring.

  Wat jij hier heerlijk hebt weten te bereiden is een langoest, een caribische kreeftachtige. zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Langoest

  De smalle kreeftachtige garnaal heet officieel Noorse garnaal maar wordt vaak langgoustine genoemd en is weer een andere kreeftachtige: http://nl.wikipedia.org/wiki/Langoustine

  Beiden zijn heerlijk, maar wel zeer verschillend.

 • Reageer
  noskos
  zaterdag, 17 juli 2010 at 20:36

  Dank je voor de opheldering!!

 • Reageer
  Phubar
  maandag, 4 oktober 2010 at 17:46

  Ik heb ze gevonden Nozzle!
  Waarschijnlijk gaan ze er vanavond op! 🙂

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.