2 In Schelpdieren

Mosselen met knoflook en Parmezaanse kaas

Mosselen met Knoflook en Parmezaanse KaasMosselen met knoflook en Parmezaanse kaas was het derde weekrecept dat Weber dit jaar verstuurde. Dat het even heeft geduurd voordat ik het heb gemaakt komt omdat ik in het verleden een paar keer goed ziek ben geweest van mosselen. Maar of dat nou kwam doordat ik misschien allergisch aan het worden was voor mosselen of omdat ik het gewoon slecht had getroffen in de restaurants dat wist ik dus niet.

Ik had ook nog nooit zelf mosselen bereid, dus dit was een mooie gelegenheid om te testen of het aan mij of aan de mosselen lag. Maar dan wel op een moment dat ik niets in de agenda had voor het geval ik er ziek van zou worden. Door het zelf te doen kon ik mooi alle verdachte mosselen eruit vissen en zo een goede test doen.

Wat vonden we ervan? Dit was een erg leuk recept om te maken. Het vergt wat werk maar het resultaat is heerlijke mosselen van de barbecue. En het mooiste, ik heb nergens last van gehad! Dus in de toekomst komen mosselen hier vaker want ik vind ze nog steeds erg lekker.

Mosselen met knoflook en Parmezaanse Kaas

Ingrediënten:
125 gram roomboter, ongezouten en op kamertemperatuur
0,5 cup geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels panko (Japans paneermeel, te vinden bij de toko, Makro, Sligro etc.)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper, versgemalen

bak mosselen
4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

Extra:
geperforeerde grillpan

Bereiding:
Maak de barbecue klaar voor direct grillen op zo’n 175-225°C.
Meng in een kop alle ingrediënten, behalve de mosselen en peterselie, goed door met een vork.
Spoel de mosselen af onder koud stromend water. Als er een mossel niet dicht gaat, ook niet na een tikje op het aanrecht dan gooi je die weg.
Gril de mosselen direct boven het vuur tot ze opengaan. Hou de deksel van de barbecue zoveel mogelijk gesloten. Dit duurt zo’n 2 tot 5 minuten. Gooi mosselen die dicht blijven weg.
Mosselen met Knoflook en Parmezaanse KaasAls de mosselen koel genoeg zijn dat je ze vast kunt pakken, dan breek je in tweeën en gooit de lege schelpen weg. De volle leg je met de mossel naar boven in de grillpan. Leg op elk schelpje een lepeltje van het botermengsel.
Mosselen met Knoflook en Parmezaanse KaasPlaats de grillpan boven het vuur en sluit de deksel. Als de topping aan de kook is en bubbelt dan zijn de mosselen klaar, dit duurt wederom zo’n 2-5 minuten.
Mosselen met Knoflook en Parmezaanse KaasStrooi de peterselie over de mosselen met knoflook en Parmezaanse kaas en serveer.

(Aangepast recept, het origineel is van Jamie Purviance)

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Hugo
  donderdag, 14 februari 2013 at 10:07

  Het ziet er niet lekker uit maar lijkt me heerlijk!

 • Reageer
  Chris
  donderdag, 14 februari 2013 at 12:47

  Ik heb met een gelijkaardige bereiding al een aantal keer oesters gegrild maar met mossels heb ik het nog niet geprobeerd. Moet ik binnenkort maar eens verandering in brengen 😉

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.