0 In Uncategorized

Bacon Week Dag 6: Bacon Cheeseburger

Vandaag een simpel recept in het kader van bacon week, de bacon cheeseburger.
Dit is wat ik vroeger bij een bekende burgerketen altijd bestelde tot ik zelf burgers op de barbecue ging maken. In het begin deed ik mijn eigen variant op de Spiffsburger, maar inmiddels ben ik daar wat makkelijker in geworden. Ik neem een pond rundergehakt, niet mager, daar gaan twee eetlepels barbecue rub, een gesnipperde ui, een eetlepel worchestershiresaus en een eetlepel ketchup of barbecuesaus doorheen. Alles goed kneden, wegen en in vier gelijke ballen verdelen.
De ballen in de redneck hamburgerpers platdrukken en je hebt vier hele mooie heerlijke burgers.

Ik ben met barbecue rubs in mijn burgers begonnen omdat mijn kasten uitpuilen met rubs en dat dus lekker makkelijk is, alles dat goed werkt met rundvlees is prima in je burger. En wil je avontuurlijk zijn dan doe je van twee verschillende rubs ieder een eetlepel.

Bak de bacon uit in een koekenpan of op de barbecue. De burger grill je, net als je broodje. Op het broodje smeer je een laagje mayonaise, dat voorkomt dat het vet van je burger in het brood trekt en het broodje uit elkaar valt. Dan een plakje tomaat, je burger, een plakje analoog kaas, bacon, augurken en ketchup of barbecuesaus.
Analoogkaas is eigenlijk geen echte kaas, je vindt het bij de super in pakjes van 8 plakjes die individueel zijn verpakt en ondanks dat het zo fout is is het wel de lekkerste “kaas” op je burger, het smelt perfect.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.