1 In Algemeen/ Uncategorized

The Road to the Jack, Dag 2 – Owensboro – Brownsville

Vanwege jetlag waren we al vroeg wakker, in het hotel konden we pas vanaf half zeven ontbijten. En zo stonden we dus dus om vijf uur al buiten om het Waffle House tegenover het hotel met een bezoekje te vereren.

Na een lekker ontbijtje checkte we uit en gingen we richting Owensboro. Daar hadden we met Becky Johnson afgesproken voor de lunch. Maar voor het zover was hebben we eerst nog het één en ander voor de wedstrijd en onszelf ingeslagen. Telkens verbaas ik me er weer over hoe goedkoop dingen hier zijn en hoe groot de selectie is.

Becky kennen we van de barbecuewedstrijden, ze maakt deel uit van het International Outreach Team van de KCBS en in de loop der tijd zijn we goede vrienden geworden. We hadden afgesproken in Owensboro omdat Becky daar in de buurt woont en omdat ze in die plaats een eigen stijl van barbecue hebben die nergens anders in de VS is. De ster van de barbecue in Owensboro is mutton (schaap) dat ze serveren met een hele dunne saus die ze zelf een mopsauce noemen.

Er zijn twee restaurants in Owensboro die bekend staan om hun schapenvlees. Becky die hier heeft gewoond raadde Old Hickory aan. Bij ons wordt barbecue nu pas echt populair, dit restaurant zit hier echter al vanaf 1918! Geen hype dus of iets dat maar tijdelijk is en het was op een dinsdag rond de lunch ook nog gewoon erg druk.

We mochten eerst proeven of we het wel lustten. De stukjes vlees die we kregen waren heerlijk! Dus meteen maar van alles en nog wat besteld. Ik nam de combination platter om verschillende dingen te kunnen proeven. Die platter bestond uit kip, mutton ribs en chopped mutton.

Het gebarbecuede schapenvlees was niet veel sterker dan lamsvlees en de mopsauces pasten er erg goed bij. Die mopsauces kreeg je warm in een knijpfles en waren op azijnbasis. We kregen er drie om te proberen die allemaal het vlees perfect aanvulden, de twee pittige waren wel favoriet.

Na een gezellige en vooral erg lekkere lunch gingen we weer op pad, want richting Memphis zit Helen’s Bar-B-Q, een heel bijzonder restaurant.

Na een rit van eerst highways en daarna eindeloze katoenvelden kwamen we aan in Brownsville, een “hole in the wall” oftewel een gat. Hier kom je alleen als je er iets te zoeken hebt. En dat hebben we, Helen’s! Maar dan kom je daar en blijkt dat ze die dag dicht is, neeeeeee! We wilden zo graag zie hoe de barbecue hier gemaakt wordt en natuurlijk proeven hoe die smaakt.


Een local, die ook barbecue wilde halen, vertelde dat iets verderop een goede hamburgertent zat. Nou is Brownsville niet echt een grote stad dus zijn we daar maar neergestreken. De Burger Basket had net een prijs gewonnen voor beste burger in Tennessee, maar wij hebben ze wel beter gegeten hoor en daarbij hadden we ons verheugd op barbecue.

Omdat we er zo van balen dat Helen’s dicht is hebben we de plannen iets gewijzigd. Morgen gaan we langs als ze om 10:00 uur open is, Memphis doen we dan niet. Maar we hebben denk ik een leuk alternatief voor Mike en Frits. Wat dat is lees je morgen.

Na het eten zijn we nog even naar de People of Walmart gaan kijken en hebben de dag afgesloten met milkshakes bij Sonic’s.

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Jelle
    zondag, 9 april 2017 at 21:20

    Super tof! Ik ben benieuwd!

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.