5 In Algemeen

BBQ Blogger of the Year 2017: NOSKOS!

BBQ Blogger of the YearWat een mooi barbecueweekend heb ik achter de rug zeg! Eigenlijk begon de pret al eerder deze week toen ik van HarlemBBQ een email ontving dat ik één van de genomineerden was in de categorie BBQ Blogger of the Year 2017. Ik had me eerder al opgegeven voor het feest dat HarlemBBQ vrijdag ter gelegenheid van de opening van het barbecueseizoen organiseerde. Dat daar dan ook de BBQ Blogger of the Year bekendgemaakt wordt maakt toch dat je met een ander gevoel naar zo’n party toegaat.

Voordat het feest los kon gaan kregen we eerst een aantal sprekers. Ruurd Hielkema van Trendbox vertelde aan de hand van resultaten van ‘het nationale BBQ onderzoek’ hoe het is gesteld met barbecue in Nederland. Ik vond dit erg interessant, als je ergens midden in zit dan beleef je dat toch anders. En uit dit onderzoek blijkt dat er toch nog zeker groei zit in het betere barbecueën. Erg fijn om te horen dat ik rustig verder kan gaan met het verspreiden van mijn boodschap hier.

Toen was het de beurt aan Jord Althuizen, die een zeer mooi betoog hield over het betere barbecueën. Dat de huidige barbecuetrend vanuit de achtertuinen van Nederland komt. Forums als het BBQ Genootschap en sites als deze hebben dat in beweging gezet. De KCBS wedstrijden zorgden voor een stroomversnelling. Nu wordt dat opgepikt door de restaurants en het sijpelt zelfs door in het sterrencircuit. Jord gaf ook aan wat de trends worden de komende tijd, dingen die ik ook langs zie komen en waar een aantal ook al op de to-do lijst stond zoals brisket, groenten en pastrami.

En na een verhaal over wijnen die passen bij barbecue door Harold Hamersma was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking.

BBQ Blogger of the YearBBQ Blogger of the Year 2017: NOSKOS!

De eerste categorie die bekend werd gemaakt was die van Blogger of the Year. Ik was samen met PitmasterX en de BBQ Helden genomineerd. Roel (PitmasterX) vlogt op youtube en is daar heel erg succesvol. Erik en Harco (BBQ Helden) hebben een blog dat erg goed bezocht wordt. Omdat ik vorig jaar een tijdje in de lappenmand zat en vanwege mijn boek wat minder actief was zag ik mijzelf dan ook niet als echte kanshebber. Groot was dan ook mijn verrassing toen de woorden “BBQ Blogger of the Year 2017: Noskos, BBQ-NL!’ klonken.
Ik ontving een mooie trofee, een fles champagne en heel, heel veel felicitaties. Wat een mooi moment om zo’n prijs te mogen winnen. Mijn tienjarig blogjubileum, boek op komst en deze prijs als erkenning voor mijn blog. Ik ben er heel erg vereerd mee.

Oud dorpsgenoot Leonard Elenbaas won de prijs voor BBQ Boek van het jaar en Jord werd uitgeroepen tot BBQ-er of the Year. Na deze bekendmakingen kon het feest losbarsten.

Dat feest was echt tot in de puntjes verzorgd! Er was een gin-tonic bar, Bulleit cocktailbar, Warsteiner bierbar en meer dan genoeg mooie wijnen die stuk voor stuk pasten bij barbecue. De opening van het barbecueseizoen is natuurlijk niet compleet zonder eten van de barbecue. De mannen van de Dutch BBQ Crew hadden een half varken in de smoker liggen. Fijn als je de pitmasters kent en crackling, wang en snuit van ze krijgt, de lekkerste stukjes. Er waren beef ribs, sliders met rendang burgers en speciaal Kesbeke zuur, oesters van de barbecue. Baq-fiets maakte heerlijke kip. En er was ook nog een koffie-wagentje met een goed bakkie koffie. Het was meteen duidelijk, HarlemBBQ weet hoe je een feestje organiseert en dan was het nog steeds vrijdag.
BBQ Blogger of the Year - Party

BBQ Blogger of the Year - Party

HarlemBBQ Cook-Off 2017 – Hamburgers

HarlemBBQ Hamburger Cook-OffZaterdag mochten we weer richting Haarlem. Dit maal niet als gast, maar als jury bij de jaarlijkse cook-off van HarlemBBQ. Het thema van dit jaar was hamburgers, niet echt vervelend om te moeten jureren natuurlijk. Uit de inzendingen waren elf deelnemers geselecteerd die hun burger aan de jury mochten presenteren. Die jury bestond buiten mij uit Hetty (mijn zus) een zeer ervaren KCBS en SCA jurylid, Roy, de man achter BBQ-Junkie en Jeroen van HarlemBBQ.

HarlemBBQ Hamburger Cook-OffDe deelnemers kwamen vanuit het hele land, één zelfs helemaal uit Limburg. En zo gemêleerd als zij waren, zo ook de burgers die ze in leverden. Zo zagen we burgers die met louter producten uit de omgeving van Putten kwamen, Italiaanse en Mexicaanse burgers. Iemand was zo stoer geweest om geen rundvlees te gebruiken, maar een lamsburger te presenteren. Er waren klassieke burgers en echt heel erg ‘over de top’ burgers. Ik blijf het schitterend vinden om te zien wat mensen creëren binnen zo’n thema.
HarlemBBQ Hamburger Cook-Off

De uiteindelijke winnaar was Bjorn Loohuis met zijn Spicey & Hot Honolulu. Deze dubbele burger had bacon, een ananasschijf omwikkeld met bacon, kaas en een frambozen, Scotch Bonnet, bacon jam. Wat deze burger voor mij tot winnaar maakte was dat werkelijk elk onderdeel goed op smaak was. Lekker pittig, maar niet te.

HarlemBBQ Hamburger Cook-Off

HarlemBBQ Hamburger Cook-Off - de winaarBjorn won hier mee een complete Bastard Large en ik heb geloof ik nog nooit iemand zo blij gezien met zijn prijs!

Ook dit alles was weer perfect georganiseerd, petje af voor alle medewerkers van HarlemBBQ die hieraan hebben bijgedragen.

Boekpresentatie Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen

Smokey Goodness 2 BoekpresentatieOok de zondag was gevuld met barbecue. Jord Althuizen presenteerde zijn tweede boek, Smokey Goodness 2, het next level BBQ boek.
Bij zijn ‘Man Cave’ in Delft werd ter ere daarvan een “klein” feestje gegeven en ik was uitgenodigd om een exemplaar in ontvangst te nemen. Ik had vrijdag al een blik in Jord’s nieuwe creatie mogen werpen en ik kan je vast verklappen dat het weer net zo’n schitterend boek is geworden als zijn eerste boek. In totaal waren er ruim 300 mensen die genoten van het nieuwe boek, de hapjes, cocktails en de zon. Een uitgebreide review van dit boek waarin Jord zijn inspiratie heeft gezocht bij het barbecueën in Zuid Amerika vinden jullie binnenkort hier op BBQ-NL.

Smokey Goodness 2 BoekpresentatieAl met al was het een weekend gevuld met barbecue, en zoals je kunt lezen valt het leven van de BBQ Blogger of the Year helemaal niet mee 😉

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Ger
  maandag, 10 april 2017 at 18:05

  Van harte gefeliciteerd met deze erkenning!
  Wij erkennen vrolijk verder op de barbecue met de heerlijke recepten.
  Waarvoor dank.

  Ga zo door

 • Reageer
  Jelle
  maandag, 10 april 2017 at 18:06

  Terecht en gefeliciteerd!

 • Reageer
  Arjan Keijzer
  maandag, 10 april 2017 at 18:50

  Hey NOSKOS, Wat gers voor je en idd terecht. Jij zorgt voor zowel de beginners als de wat gevorderden dat we/ze inspiratie opdoen hier. Grote klasse en ga zo door. Deze pagina kan je zien als de BBQ bijbel hahahaja.

 • Reageer
  Peter
  donderdag, 13 april 2017 at 22:09

  Gefeliciteerd!

 • Reageer
  Paul
  woensdag, 19 april 2017 at 23:09

  Gefeliciteerd! Wat mij betreft heel erg verdiend!

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.