0 In Restaurant Reviews

Cozy Corner, Memphis, TN

In Memphis zitten een heleboel barbecue restaurants, Cozy Corner had ik op mijn lijstje staan na het lezen van Smokestack Lightning, een boek over het ontstaan van de verschillende barbecuestijlen en het is een reisverslag langs belangrijke barbecue zaken in de VS.

Omdat we vandaag weer richting het noorden gingen besloten we om voor ons vertrek bij Cozy Corner te gaan eten. Over het algemeen zijn barbecue restaurants vroeg open. Dit restaurant opent haar deuren om 11:00 uur. We waren iets te vroeg want het bleek vlak bij ons hotel te zijn. De buurt was niet helemaal je van het, maar volgens de eigenares is het de laatste vijf jaar een stuk beter geworden.

We zaten in de auto te wachten en zagen dikke rookwolken uit de schoorsteen kringelen, altijd een goed teken! Binnen liepen mensen nog dingen in orde te maken en opeens zagen we een vrouw lopen met een pistool om haar middel. Zagen we dat nou goed?!? Yep, inderdaad, witte polo, grote riem met holster en daarin een groot pistool!
Dat maakt het binnen gaan van een restaurant toch opeens iets anders!

11:00 uur ging de deur open en het bleek dat wij niet de enigen waren die hadden gewacht, er kwamen nog meer mensen uit hun auto. Eenmaal binnen konden we bestellen aan de balie. Specialiteiten zijn onder andere een broodje Bologna (spam), Cornish Hens (pousson, een kleine kip), Barbecue Spaghetti en Ribs.
Ik had in Smokestack gelezen dat de Cornish Hens hier erg goed waren en je ziet ze verder nergens anders op het menu staan, dus dat werd het voor mij. Met BBQ Beans en BBQ Spaghetti als bijgerechten.

@hettonzo nam een broodje worst.
En Kay nam een broodje Sliced Pork.

Na het in ontvangst nemen van mijn ijsthee gingen we aan een tafeltje zitten wachten op ons eten. Niet lang daarna kwam uit de keuken de dame met het pistool vragen of alles in orde was. Ze bleek de eigenares en een erg tof mens!
We hebben in totaal zo’n 20 minuten met haar zitten kletsen over BBQ, haar familie, de buurt etc.
De smoker die ze gebruiken stond al in de zaak toen zij en haar man hem kochten ruim 30 jaar geleden. Het is een zogenaamde aquarium smoker uit Chicago en werkt op houtskool.

Eén van haar bestsellers is de Bologna Sandwich, iets dat ze zelf ook niet begrijpt 🙂 En het pistool heeft ze genomen nadat haar man overleed en ze zich onveilig voelde. Ze is de enige zaak in de buurt waar niet is ingebroken, dus misschien werkt het wel. Inmiddels werken er vier generaties en houdt ze de hele familie op die manier bij elkaar.

Mijn kippetje was heerlijk! Er zat een lekkere saus op, beetje zoet, beetje pittig en vrij dun. De BBQ Spaghetti was zoals ik hem zelf maak alleen zonder vlees, echt een bijgerecht dus. En de bonen waren net zo lekker als bij Rendezvous en ik vermoed dat dat een beetje Memphis stijl is, in Texas waren ze allemaal heel anders.

Ook de gerechten van @hettonzo en Kay waren lekker.
Al met al een erg leuk, goed restaurant waar we een beetje angstig naar binnen gingen en als oude vrienden weer weg gingen. Inmiddels stond er een rij tot buiten de zaak!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.