4 In BBQ boeken

Het vuur de baas ligt nu in de winkel! Het is eindelijk zover.

Het vuur de baasWat een mooi weekend heb ik achter de rug zeg! Vorige week was het dan eindelijk zo ver; ‘Het vuur de baas‘ mijn barbecueboek verscheen. Om dat heugelijke feit te vieren had Harlem BBQ een feestje voor mij georganiseerd. Op dat feestje werd ook het eerste exemplaar van het boek aan mij overhandigd. Op zondag deden we dat allemaal nog even dunnetjes over bij de Dutch Food School. De Dutch Food School werd die dag officieel geopend en ik hield daar meteen een signeersessie voor mensen die graag een handtekening in hun boek wilden hebben.

Boekpresentatie bij Harlem BBQ

Maar eerst was er dus de boekpresentatie die Harlem BBQ voor me had georganiseerd op vrijdag. Ondanks de hele korte termijn waarop alles geregeld moest worden was er toch een leuke groep mensen aanwezig. Jeroen, Martijn, Stephanie, Frank en alle andere medewerkers houden volgens mij wel van een feestje want ook dit was weer perfect georganiseerd!

Na een korte introductie door Martijn mocht ik uit de doeken doen hoe het boek tot stand is gekomen. Als iemand me een jaar geleden had verteld dat ik een speech zou houden over mijn boek dan had ik die persoon heel hard uitgelachen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Gelukkig waren er heel veel vrienden onder het publiek, dat maakte het een stuk gemakkelijker voor me.

Na mijn speech kreeg ik het eerste exemplaar uit handen van René Ausema, lid van de Dutch BBQ Crew en Wereldkampioen ‘Whole Hog’ (hele varkens barbecueën). Ik had het boek graag uit handen van mijn barbecue partner in crime, Frits de Jonge gekregen. Helaas kon die er vrijdag niet bij zijn, maar René was een waardig vervanger die ik zeer respecteer. René had ‘Het vuur de baas’ zelfs een dag eerder als ebook gekocht en diezelfde avond nog doorgelezen. ‘Ik ben het overal mee eens.’ zei hij. Dat was heel fijn om te horen omdat dit de eerste feedback is die ik terugkreeg van iemand die echt verstand heeft van barbecue en het hele boek onder ogen had gehad.

Toen de plichtplegingen voorbij waren mocht ik achter de tafel plaatsnemen en mijn boeken signeren voor degenen die er graag één mee naar huis wilden nemen. Dat is wel gek hoor, dat mensen met een splinternieuw boek komen waar je dan in mag schrijven, sterker, ze willen het graag.

Het vuur de baas

Opening Dutch Food School en signeersessie

Het vuur de baas - Dutch Food SchoolZondag werd de Dutch Food School van Marc en Johanna Brunsmann officieel geopend. De Dutch Food School vind je in Luttelgeest (Noordoostpolder, Flevoland) en is gevestigd in een ruime boerderij. Marc heeft samen met zijn vrouw Johanna de drukke randstad verruild voor de polder. In hun boerderij bieden ze een platform aan mensen om workshops te geven. Door Marc’s connecties in de barbecuewereld gebeuren er daar spannende dingen. Zo hebben Mike en ik daar vorig weekend de Sea Side Smokers BBQ wedstrijdworkshop gegeven. Phil Wingo van Pork Mafia kwam vanuit de VS voor onder meer een workshop ‘whole hog’. Dat was nog voor de officiële opening, dus hou de Dutch Food School in de gaten!

Omdat ik toch naar de opening ging leek het ons leuk om dat te combineren met een signeersessie van ‘Het vuur de baas’. Op die manier waren de mensen in het Noorden in staat om een boek met een krabbel van mij te bemachtigen. Ze konden dan meteen de opening mee maken. Vincent en Hugo van All Seasoned zorgden voor de hapjes en ondanks de wind die over het vlakke land raasde werd het een hele gezellige middag.

Het vuur de baas - Dutch Food SchoolVoor mij was het een heel mooi weekend. Het is heel bijzonder om een boek vast te houden dat zeven maanden geleden als een idee in je hoofd onderweg van het eerste gesprek met de uitgever ontstaat. De hoofdstukken waarvan ik vond dat ze in het boek moesten komen heb ik diezelfde middag op papier gezet. Dat briefje heeft gedurende de hele schrijfperiode boven mijn iMac gehangen en is uiteindelijk uitgegroeid tot al deze pagina’s tekst.
Nu ligt het dus in de winkel en is het tijd om ‘mijn kindje’ los te laten, het mag nu de wijde wereld in. Ik hoop dat jullie het net zo mooi vinden als ik.

Ik wil graag nog van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die dit mogelijk gemaakt heeft en iedereen die hierbij aanwezig was!

En dat eerste exemplaar dat ik vrijdag ontving, dat heb ik apart gehouden voor Frits. Het BBQ Genootschap, de BBQ Society Cook-Off en de Sea Side Smokers zijn avonturen die we samen zijn begonnen. Zonder hem was ‘Het vuur de baas’ er nooit geweest.

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Ward
  maandag, 1 mei 2017 at 22:04

  Inmiddels heb ik het boek uit en ik vind het heel erg geslaagd. Geen poespas, duidelijke taal, vlot en persoonlijk geschreven en actueel (er komt een accu looftlighter!).

  Gelukkig geen BBQ boek wat meegaat met de huidige concensus van op temp. laten komen, niet in vlees prikken, laten rusten…maar daarvoor in de plaats: “hoe bbq ik praktisch”, bv: De beercan chicken is populair maar dan toch in mijn ogen terechte tip dat gevlinderde kip lekkerder is (alhoewel minder stoer).

  Ik had dit boek graag 5 jaar geleden gehad dat had me een hoop gespeur en mislukt eten gescheeld! En pas op met staalborstels op de bbq, de metaaldraden kunnen los raken en bij per ongeluk opeten je ingewanden perforeren.

  Ik vind het een goed boek met praktische uitleg; bij mij wordt het zeker een naslagwerk. Aanrader voor de Barbecuer! Gefeliciteerd met dit resultaat Noskos!

 • Reageer
  Onno
  dinsdag, 2 mei 2017 at 13:52

  Hopelijk binnenkort ook in de iBookstore?

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 3 mei 2017 at 16:51

   Je kunt de ebook versie oa bij Bol kopen.

   • Reageer
    Onno
    woensdag, 3 mei 2017 at 17:07

    Ongetwijfeld maar dat is niet wat ik bedoel. Never mind 🙂

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.