2 In Overgebleven Pulled Pork/ Snacks

Pulled Pork Loempia’s, barbecue met een Aziatische twist

Pulled pork loempia'sMaak eens een keer deze pulled pork loempia’s als je pulled pork over hebt, het is zo gemaakt en ze zijn heel erg lekker.

Als je pulled pork maakt dan heb je altijd over anders doe je iets niet goed. Het restant kun je gemakkelijk invriezen en weer opwarmen als je trek krijgt en geen zin hebt om je barbecue meer dan 12 uur aan te zetten. Maar je kunt je pulled pork ook als ingrediënt in andere dingen gebruiken. Zelf maak ik er regelmatig BBQ Spaghetti mee en Frits van Easterwood BBQ maakte pas geleden de instant klassieker Pulled Pork Kroketten, vrij naar het garnalenkroketten recept van Cees Holtkamp.

Tijdens de Weber Winter Barbecue Cursus serveerde Reitse ons als bijgerecht een groentenloempiaatje en toen viel het kwartje, Pulled Pork Loempia’s. Het idee was alweer een beetje weggezakt toen ik Paula Deen, één van mijn favoriete Amerikaanse televisiechefs, een loempiaatje zag maken dat toch wel aardig in de buurt kwam van wat ik in gedachte had, dus nu moest het er dan maar eens van komen.

Normaal wordt pulled pork geserveerd op een broodje met coleslaw en in South Carolina met een mosterdsaus. Die elementen wilde ik er graag in houden.

Coleslaw wordt gemaakt van kool, wortelen en een dressing. De dressing heb ik weggelaten en een mengsel gemaakt van witte kool en een geraspte winterpeen.
Pulled pork loempia's - de vullingDe slaw heb ik ongeveer één op één gemengd met fijngehakte pulled pork.
Pulled pork loempia's - de vullingDit mengsel is een beetje te droog om in een loempia te rollen, door er een beetje barbecuesaus door te mengen krijg je een smeuïge massa die je goed kunt verwerken.
Pulled pork loempia's - de vullingVouw het mengsel in een loempiavel, te koop bij de toko en plak het velletje dicht met wat losgeklopt ei. Bewaar je loempiavellen onder een natte doek anders drogen ze uit en kun je ze niet lekker meer verwerken.

Pulled pork loempia's - het rollen

Pulled pork loempia's - het rollen

Pulled pork loempia's - het rollen

Pulled pork loempia's - het rollen

Pulled pork loempia'sFrituur 5 minuten op 175°C.

Pulled pork loempia'sServeer de pulled pork loempia’s met South Carolina Mustard Sauce.

Dit was zomaar een experimentje, de volgende keer zal ik precies opschrijven hoeveel van alles ik heb gebruikt en hoeveel loempia’s dat oplevert. De volgende keer? Yep, want ze waren fantastisch! De slaw was de perfecte vulling, de saus hield het goed bij elkaar en je proefde de pulled pork goed terug.

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reageer
  Beefsaints
  woensdag, 27 juli 2016 at 00:00

  Waar blijft de volgende keer??

 • Reageer
  Johan
  vrijdag, 9 maart 2018 at 11:37

  Kun je aangeven hoeveel pulled pork er ongeveer in een loempia gaat?

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.