16 In Thermometers

Review: iGrill Mini, een draadloze bluetooth thermometer

iGrill Mini Review |BBQ-NLEén van de dingen die naar mijn mening niet in je barbecue-uitrusting mag ontbreken is een kerntemperatuurthermometer. Als je een groot stuk vlees barbecuet dan wil je niet raden of het gaar is. Door er een thermometer in te stoppen tijdens het garen zie je precies of het vlees op de juiste temperatuur is. Dus nooit meer rauwe of te gare kip, varkenshaas etc.
Deze thermometers zijn er in allerlei soorten en maten, de iGrill Mini is één van de meer luxe modellen.

Deze thermometer werkt samen via bluetooth met iPads en iPhones. Dit is natuurlijk niet handig als je nog niet zo’n apparaat hebt, want je gaat niet voor je nieuwe thermometer een andere telefoon of tablet aanschaffen. Maar als je een geschikte telefoon of tablet hebt is dit een erg goede thermometer met veel mogelijkheden en dat ook nog voor een zeer schappelijke prijs.

En vanaf augustus schijnt er ook een app te zijn voor Android, dus kun je ze ook daaraan koppelen!

Ik had de iGrill Mini eigenlijk nog niet gezien toen ik hem uitpakte en was blij verrast kan ik je wel vertellen. Wat een leuk ding zeg, het lijkt wel een sierraad zoals het in het doosje zit.
Na het verwijderen van het folietje dat op de batterij zit kon ik hem aanzetten.
iGrill Mini Review |BBQ-NLMaar zonder software heb je niets aan deze thermometer, dus even gratis de bijpassende software uit de appstore gedownload. De app ziet meteen dat er een thermometer in de buurt is en vraagt of je die wil koppelen. Daarna werd gevraagd of ik de thermometer wilde updaten! Dat is iets waar ik wel blij van word, dat betekent dat eventuele fouten in de software in de toekomst kunnen worden opgelost en misschien komen er nog wel andere mogelijkheden op termijn.
Na de update kreeg ik een mooi grafiekje te zien waarin ik de huidige temperatuur kon zien en het verloop in een mooi grafiekje.
iGrill Mini Review |BBQ-NLAl spelend met het menu zag ik ook dat er een aantal presets voor veel gemaakte stukken vlees inzitten, maar je kunt ook je eigen presets toevoegen, handig als je bijvoorbeeld vaak een bepaald gerecht maakt dat bij een afwijkende temperatuur klaar is.
iGrill Mini Review |BBQ-NLOok kun je je sessies delen met anderen en is er een kaartje waarop je kunt zien wie er nog meer met een iGrill in de weer is. Erg grappig en natuurlijk heerlijk voor de geeks onder ons.
iGrill Mini Review |BBQ-NLOmdat ik foto’s had laten zien op facebook toen ik bezig was kreeg ik ook de vraag of je de thermometer kunt ijken in het geval hij niet de juiste temperatuur aangeeft. Ik heb dat even nagevraagd en dat is niet het geval.
Als je temperatuur afwijkt komt dat door de fabrikant waarschijnlijk door een defecte voeler en zal e.e.a. onder garantie worden geregeld of zul je daarbuiten een nieuwe probe moeten aanschaffen.

Ik heb natuurlijk nog wel even getest of hij een beetje nauwkeurig was en in kokend water gaf hij keurig 100°C aan. Hij gaat trouwens volgens de specificaties tot zo’n 280°C, iets dat veel andere thermometers niet redden.
iGrill Mini Review |BBQ-NLDan het bereik, volgens de verpakking een meter of 50, maar dat is in een open veld. Hij kwam bij mij in huis net zover als andere gangbare draadloze thermometers en dat is net niet het hele huis, helaas. Voordeel is wel dat hij gelijk weer verder gaat met meten wanneer je binnen bereik komt, bij andere thermometers is dat nog weleens anders en moet je weer allerlei kunstgrepen uithalen voordat beide units elkaar weer zien. Wat ze wel slim gedaan hebben is dat je iGrill in een soort ruststand gaat wanneer je buiten bereik bent en weer ontwaakt als je in de buurt bent, op die manier ben je een stuk zuiniger met je batterij.

Buiten dat er leuke dingen zijn heb ik ook wat opmerkingen. Ik vind het jammer dat er geen display op de unit zelf zit. Wel verkleurd de LED-ring naarmate je dichter bij de ingestelde temperatuur komt, dus ze heb je een indicatie, plaats hem dan niet in direct zonlicht want anders is dat eigenlijk niet te zien. Gelukkig zit er een magneetvoetje op en wordt er een zelfklevend metalen plaatje bijgeleverd, zo kun je je iGrill makkelijk plaatsen op een plek waar direct zonlicht niet op de LED-ring valt.
iGrill Mini Review |BBQ-NLEen ander punt is dat de iGrill mini niet met oudere iOS versies werkt of met oudere modellen iPhone of iPad, controleer dus even of je telefoon of tablet aan de eisen voldoet.

Verder is het voor het geld een prima draadloze thermometer waar je een hoop plezier van zult hebben, zeker als je een beetje van hightech speeltje met veel mogelijkheden houdt.

iGrill Mini Specificaties

Bluetooth® Smart (4.0)
Compatible met iPad (Mini, 3rd Gen & newer)
iPhone (5s, 5c, 5 & 4s), iPod touch 5de Gen
Meerdere iGrills kunnen aan één apparaat worden gekoppeld
Vereist iOS 7 of later

Inmiddels is ook de verbeterde iGrill 2 op de markt, Weber heeft iGrill opgekocht in zet deze nu in de markt.

Dit vind je misschien ook leuk

16 Reacties

 • Reageer
  Beef Exclusief
  maandag, 7 juli 2014 at 11:42

  Een review zoals een review behoort te zijn.
  Dank Noskos voor de zeer complete info. Weer iets voor op de persoonlijke wishlist!

  De probe ziet er kort uit op de foto (in vergelijking met mijn Weber temp meter) Wat denk je?
  Geen vragen verder.
  John

  • Reageer
   noskos
   maandag, 7 juli 2014 at 12:49

   John: Bedoel je de voeler zelf of het kabeltje? De voeler is even lang als die van mijn DigiQ’s dat is voldoende om bij eiegenlijk elk stuk vlees wel in het midden te kunnen meten. Het is in ieder gaval niet iets dat mij is opgevallen.

   Daan: Ik ben een early adopter 😉 Mijn iPad is eerste generatie en die mag niet meespelen met de grote jongens, maar ik zal het even voor je navragen!

 • Reageer
  Daan
  maandag, 7 juli 2014 at 12:15

  Hi Dennis,

  Leuk review! Zit alleen nog met een vraag, kan je meerdere devices tegelijk koppelen? Daarmee bedoel ik kan je bv op je iphone en ipad tegelijk de status uitlezen? Benieuwd of je dat getest hebt!

  Groet, Daan

 • Reageer
  Marco
  dinsdag, 8 juli 2014 at 23:17

  Op de site zie ik er ook een met een display:
  http://www.probbqshop.nl/nl/idevices-igrill-2.html

  En met twee probes.

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 9 juli 2014 at 17:51

   Klopt dat is de iGrill 2, maar die is wel meteen twee maal zo duur ook.

 • Reageer
  Roel
  zaterdag, 19 juli 2014 at 15:28

  Hey Noskos,

  Mooie review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede thermometer.
  Werkt dit mooie apparaatje alleen op batterijen? of kan deze ook aan de stroom gehangen worden?
  En als het alleen op batterijen werkt heb jij dan geprobeerd hoe lang deze ongeveer meegaan?

  Alvast bedankt voor de reactie,
  Roel.

  Zo… en nu een beercan chicken maken.

 • Reageer
  michel
  vrijdag, 15 augustus 2014 at 09:58

  dit komt ook op de xmass wishlist 🙂

 • Reageer
  Ron
  zondag, 6 december 2015 at 11:20

  Hallo,
  Vandaag de Igrill mini voor het eerst in gebruik,
  Alarm is alleen in te stellen op tijd,maar zou graag willen instellen op kerntemperatuur.
  Weet jij of dit mogelijk is bij de Igrill mini.
  Gr. Ron

 • Reageer
  BBQ-ER
  vrijdag, 1 april 2016 at 12:22

  Je kan ook een foto plaatsen van bijvoorbeeld een stuk vlees dat je aan het bereiden bent. Hoe doe je dat?
  Als je namelijk bij “Globe” kijkt wie er aan bbq-en is zie je bij sommige een foto. Dat is dus wat ik bedoel.

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 1 april 2016 at 17:32

   Geen idee, ik heb hem inmiddels niet meer omdat ik mijn andere thermometers meer gebruik.

 • Reageer
  Jan de bbq-man
  dinsdag, 7 juni 2016 at 11:52

  @ Ron: Je kan een alarm instellen op kerntemperatuur… 3 – 6 – 9 – 11 graden van je te bereiken temperatuur… dat is het handigheidje van deze temperatuurmeter!!!

  @Beef Exclusief: de lengte van de probe (draad) = +/- 1,2m, echt wel lang genoeg, want je kan de unit gewoon op de bbq kleven (magneet) deze is hittebestendig genoeg!

 • Reageer
  Gé ten Bokum
  zondag, 19 juni 2016 at 11:19

  Ik heb nu het tweede exemplaar.
  Helaas, geen van beide maakt verbinding via bluetooth.
  Na heel lang de knop ingedrukt te houden begint het indicatielampje soms te knipperen, echter maakt dan nog steeds geen verbinding.
  Wel goede service van Fonq, zij ruilen meteen om of bieden alternatief aan.

 • Reageer
  Olaf
  donderdag, 18 augustus 2016 at 20:16

  Klopt het dat je met één idevice maar een telefoon kan koppelen? Nu heeft mijn vriendin hem gekoppeld en ziet mijn telefoon hem niet.

 • Reageer
  joep
  zaterdag, 26 november 2016 at 15:48

  werk hij alleen op de IPhone of doet hij het ook op alleandere merken ?

  gr joep

  • Reageer
   noskos
   zondag, 27 november 2016 at 15:14

   Ik dacht dat hij het tegenwoordig ook op andere merken doet. Maar kijk even op de site van de makers, ik denk dat je daar het antwoord wel vindt.

  • Reageer
   Olaf
   zondag, 27 november 2016 at 16:54

   Idevice werkt ook op Android. Wij gebruiken thuis beide merken.

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.