4 In Ribs

Rib Sandwich, de oplossing voor overgebleven spareribs

Rib SandwichEen rib sandwich is een broodje belegd met vlees dat van spareribs van de barbecue komt. Het is een broodje dat ik maar zelden maak omdat er eigenlijk nooit iets overblijft als ik ribs maak, ja zo lekker zijn ze! Er is ook een hamburgerketen die zo nu en dan eens broodjes verkoopt met vlees van spareribs maar zeg nou zelf, dat heeft verder erg weinig met barbecue te maken. Ergens barbecuesaus op flikkeren maakt het nog geen barbecue natuurlijk. Nee, zo’n broodje maak je gewoon zelf veel lekkerder!

Mensen die me op de sociale media volgen hadden van het weekend al de ribs langs zien komen die ik toen maakte. Ik was bij de Hanos en die hadden erg mooie racks liggen, heel erg dik bevleesd. En met binnenkort de eerste barbecuewedstrijd van het seizoen voor mijn team, leek het me handig om alvast weer een beetje warm te draaien. Daarbij zijn we nog altijd dol op spareribs hier. Voor mij is het toch wel één van de lekkerste dingen van de barbecue. Aan deze ribs zat zoveel vlees dat het ons niet lukte om met z’n drieën twee racks op te eten. Dus was dit de kans om een keer een rib sandwich te maken.

Het maken van dit broodje stelt verder niet zoveel voor en je kunt er geheel je eigen draai aangeven natuurlijk. Ik heb het vlees na opwarmen vermengd met Sea Side Smokers Saus, de saus die mijn team tijdens de barbecuewedstrijden verkoopt. (Inmiddels is deze saus omgedoopt naar NOSKOS the Original Barbecue Sauce.) Deze saus is ideaal voor dit soort gerechten. Maar je kunt er natuurlijk gewoon je eigen favoriete barbecuesaus op los laten.

Rib Sandwich

Ingrediënten:
overgebleven spareribs van de barbecue
barbecuesaus
broodjes
augurk

Bereiding:
Haal het vlees van je spareribs af. Dat gaat het makkelijkst als ze nog warm zijn.
Warm het vlees op in een pannetje, magnetron of de oven.
Vermeng het vlees met wat barbecuesaus en leg er wat schijfjes augurk op.

Ik zei toch dat het maken van dit broodje heel erg simpel is. Maar het eindresultaat is een heel erg lekker broodje. Ik vind het eigenlijk lekkerder dan een broodje pulled pork! Als je hem maakt hoor ik graag of je het met me eens bent.

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer
  Karlien
  dinsdag, 5 april 2016 at 13:51

  Super handig. Zeker voor studenten, altijd handig om eten dat over is gebleven de volgende dag nog op te kunnen eten met een ander lekker recept! Bedankt voor dit recept

 • Reageer
  rob
  dinsdag, 13 september 2016 at 21:36

  ik heb hem vandaag ook gegeten en ik neig ook te zeggen dat die net iets beter is als een broodje pulled pork

 • Reageer
  Wesley Mantje
  zondag, 4 oktober 2020 at 14:47

  Geen woord gelogen Dennis. Top recept en vrij eenvoudig. Dank weer voor jouw inspiratie.

 • Reageer
  Pieter
  dinsdag, 26 oktober 2021 at 21:11

  Simpel maar errug lekker. En inderdaad misschien nog wel lekkerder dan een broodje pulled pork. Voortaan een rackje extra op de q 😉

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.