5 In materiaal

Weber Summit Charcoal Grill

Weber Summit Charcoal GrillVandaag was het dan eindelijk zover, na een lange mediacampagne onthulde Weber haar nieuwste barbecue. Op het net gonste het van de geruchten. Eén van de meest gehoorde was toch wel Weber komt met een kamado, een aardewerkbarbecue.Gezien de teasers die op het net verschenen kan ik me dat ook goed voorstellen want die suggestie werd sterk gewekt. En als je de nieuwe Weber Summit Charcoal Grill ziet is dat ook het eerste dat je denkt. Maar zoals uit de vandaag onthulde specificaties blijkt gaat het om een dubbelwandige stalen barbecue!

Zowel de schaal als de deksel zijn dubbelwandig uitgevoerd en lucht dient als isolatiemiddel. Doordat de barbecue geïsoleerd is zal de temperatuur stabieler blijven en zul je minder kolen verbruiken.
De deksel zit met een stevig scharnier met veer vast. Op die manier gaat hij makkelijk open en dicht en blijft ook in de geopende stand staan. Net als bij de kamados is dat erg handig!

De Weber Summit Charcoal Grill heeft een gasontsteking, daarmee kun je je briketten op het rooster leggen en ze met een ingebouwd brandertje aansteken.

Weber Summit Charcoal GrillOok kun je door een nieuwe bodemplaat makkelijker lagere temperaturen aanhouden. En je kunt de luchtstroom vol openzetten waardoor hoge temperaturen voor onder meer pizza mogelijk zijn.

Weber Summit Charcoal GrillIk vind het een nette barbecue geworden met een zo te zien stevig onderstel. Wel is dan jammer dat op de onderkant van de schaal weer de drie oude bevestigingen voor pootjes zitten. Dat is natuurlijk zodat het standaard asopvangsysteem er zo op kan, maar het oogt toch net iets minder.

Ik hoop dat ik binnenkort in de gelegenheid ben om eens met dit nieuwe type barbecue te spelen.

Waar de nieuwe Weber Summit Charcoal Grill verkrijgbaar is en wat hij gaat kosten is nog niet bekend. In de VS is de adviesprijs voor de standaard uitvoering $1.699 en voor de uitvoering met tafel $2.299, niet echt een instapmodel.
Ik hoorde dat er in eerste instantie maar een beperkt aantal naar Nederland komt, maar hou de vaste grote adressen zoals Cool Blue en Fonq in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Kees en Astrid
  woensdag, 6 april 2016 at 18:59

  heb er eerlijk gezegd ook naar uitgekeken…maar als dan de details bekend worden…dan is het eigenlijk snel over.
  de voordelen van deze nieuwe en prijzige Q zijn volgens mij voor een ervaren Q’er niet echt bijzonder groot..zeker niet als je de prijs in ogenschouw neemt…..2 modellen…gesproken wordt over 1499 en 1999 euro…
  als je je vuur beheerst kun je volgens mij (en mijn eigen ervaring) met een gewone 57 cm Weber hetzelfde resultaat behalen…in ieder geval voor veel minder geld. Want voor 1499 euro koop je gewoon 5 “standaard” Weber Master Touch apparaten…..
  dus nu toch maar naar een WSM 57…..heb ik weer iets om mee te spelen 🙂

  • Reageer
   noskos
   woensdag, 6 april 2016 at 19:07

   Voor dat geld heb je ook een Big Green Egg of Primo. Die hebben inmiddels hun sporen als goede barbecue verdiend. Je weet niet of deze barbecue net zo goed is als een kamado uit dezelfde prijsklasse.
   Voordeel is dan weer het gewicht en dat ze niet zo breekbaar zijn. Maar als hij vast in je tuin staat is dat ook niet echt belangrijk. En Weber geeft 10 jaar garantie op de barbecues en de betere kamado merken levenslange garantie.

   Er is een hoop om over na te denken bij de aanschaf van deze barbecue. Daarom zou ik hem graag een tijdje uit willen proberen.

 • Reageer
  Paul
  donderdag, 7 april 2016 at 08:01

  Op zich is er niks mis mee, echter de prijs is veel te hoog. Ik ben van mening dat er gekeken is wat mensen willen betalen voor een dergelijke bbq met als richting de prijzen van de kamado’s. Ik kan mij niet voorstellen dat de kostprijs om de bbq te maken zo schrikbarend hoog ligt. Gaat die tussen de 400 a 650 euro kosten, dan heb je een heel ander verhaal. Nu kom je in de prijsklasse van een BGE large, dan is voor mij de keuze snel gemaakt.

 • Reageer
  Tom
  dinsdag, 12 april 2016 at 17:40

  Wat ik een aanfluiting vind, is dat er pootjeshouders onder zitten. Het lijkt zo net of ze een OTP 57 in een OTP 67 hebben gezet. Voor 2000 euro mag je toch een betere afwerking verwachten..

 • Reageer
  Michel Groenewegen
  donderdag, 29 april 2021 at 19:32

  Hoi Dennis,

  Misschien tijd voor een update? De kinderziektes lijken opgelost en ben wel benieuwd wat jij ervan vindt. Ik neig zelf naar deze(maar dan zonder die lelijke rvs bak eraan) ipv een keramische. Bij de laatste update lijkt de mogelijkheid rookhout tijdens de sessie toe te voegen onmogelijk gemaakt?

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.