0 In Bijgerechten niet van de barbecue

Appelmoes, gewoon zelf maken, zo moeilijk is het niet!

Zelfgemaakte appelmoesAppelmoes is heel makkelijk zelf te maken en veel lekkerder dan uit een potje. Zelfgemaakte appelmoes is heerlijk bij spareribs maar natuurlijk ook bij kipgerechten. Zeker als je met een lange low ¶ slow sessie bezig bent heb je alle tijd om zelf appelmoes te maken. Ik gebruik het liefst goudreinetten, een echte moesappel. Gebruikt je een zoetere appel gebruik dan ook minder suiker anders wordt je appelmoes wel heel zoet.

Als je liever een compote hebt dan kun je het zeven van de appels achterwegen laten. Dan ben je klaar als je appels voldoende stuk zijn gekookt. En als je het jezelf heel gemakkelijk wilt maken dan kun je in plaats van zeven ook even de staafmixer door de pan halen. Pas echter wel op dat je dit niet te lang doet anders krijg je een hele plakkerige structuur.

Ingrediënten:
1 kilo goudreinetten
100 gram suiker
1 kaneelstokje
kaneelpoeder

Extra:
bolzeef

Bereiding:
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij alles in kleine stukjes.

Doe een klein laagje water in een pan, echt een heel klein laagje, de appels laten veel vocht los wanneer ze warm worden dit is alleen om aanbranden in het begin te voorkomen. Doe de appelstukjes, suiker en de kaneelstokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.

Zelfgemaakte appelmoesRoer alles regelmatig om om aanbranden te voorkomen, wanneer het goed kookt kan het gas lager, als het maar aan de kook blijft.

Doe, als alle stukjes tot moes zijn gekookt, alles in een zeef, verwijder de kaneelstokjes en wrijf de moes met de bolle kant van een pollepel door de zeef.

Controleer de smaak en voeg indien nodig wat kaneelpoeder toe.

Laat de appelmoes afkoelen in de koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.