Mojo Chicken is een Cubaans gerecht. Mojo spreek je trouwens uit als moho. In de marinade zit het sap van ‘sour oranges’, zure sinaasappels, een soort die hier niet te krijgen is. Gelukkig kun je wel kant en klare marinade kopen, mijn fles heb ik gekocht bij de toko in de Markthof in Den Haag. Eén fles marinade is genoeg voor 2 hele kippen.
Mojo Chicken
Ingrediënten:
2 kippen
1 fles mojo marinade
1 citroen
120 ml olijfolie
Extra:
2 grote ziploczakken
Bereiding:
Halveer de kippen, doe 2 helften in iedere ziploc. Voeg aan iedere ziploc een halve fles mojo marinade, 1/4 cup olijfolie en het sap van een halve citroen toe. Laat de kippen 4 tot 6 uur in deze marinade staan (af en toe de ziplocszakken omkeren zorgt ervoor dat alles gelijkmatig intrekt).
Voor deze kip heb je ongeveer tweederde chimney starter kolen nodig. Steek deze aan volgens de standaard methode. Verdeel het kolenrek in een deel voor de kolen en een deel waar straks aluminium folie opkomt (de alternatieve lekbak). Ik gebruik hiervoor één van de metalen houders die standaard bij de weber zit, maar je kan hiervoor ook een baksteen gebruiken. Als de kolen met as zijn bedekt kun je ze in de barbecue doen.
Bedek het andere deel van het kolenrooster met folie en plaats een lekbakje.
Plaats het grillrooster en de deksel op de barbecue, sluit de onderste luchttoevoer, de bovenste moet altijd vol open staan tijdens het barbecuen. Na een half uurtje is de temperatuur in de barbecue gezakt naar zo’n 175°C).
Doe twee blokken hickory hout (te koop bij weber verkooppunten) op de kolen en vul de lekbak met bier. Als de hickory begint te roken kunnen de kippen op de barbecue.
Controleer na een uur en een kwartier of de kip gaar is, dat is het geval als de sappen die eruit komen helder zijn. Zijn ze nog niet gaar laat ze dan nog wat langer liggen. Als ze gaar zijn haal ze dan van de barbecue en bedek ze met folie, laat ze zo tien minuten rusten, op deze manier kunnen de sappen zich weer door de mojo chicken verdelen en worden ze nog sappiger.
Geen Reacties