0 In Desserts niet van de barbecue

Gelatina De Rompope

Deze keer weer eens een recept voor een dessert en wel een Mexicaanse pudding. Deze pudding heb ik vorig jaar leren maken tijdens onze reis door Mexico. Rompope is de Mexicaanse versie van onze advocaat, dus het is een advocaatpudding.

Ingrediënten:
3 cups melk
een kaneelstokje van 5 cm
1/2 cup suiker
1 1/2 cup advocaat
3 eetlepels gelatine poeder
1/2 cup water
1/2 theelepel kaneelpoeder

Bereiding:
Verwarm de melk, suiker en het kaneelstokje. Zet wanneer het begint te koken het gas laag en roer er langzaam de advocaat doorheen. Roer regelmatig door.

Doe de gelatine in een schaaltje en doe er het water bij. In een minuut of 7 is al het water opgenomen door de gelatine.

Voeg de gelatine bij het melk/advocaat mengsel en roer tot alle gelatine is opgelost.

Giet het mengsel in een puddingvorm en laat de pudding opstijven in de koelkast, een uur of 5.

Om de pudding makkelijk te kunnen storten kan je de vorm een seconde of 30 in warm water houden, de gelatine smelt dan een beetje. Doe een bord op de vorm en keer het geheel om, de pudding staat nu mooi op je bord. Strooi er nog wat kaneelpoeder overheen voor de presentatie.
Deze pudding is heerlijk na een mexicaanse maaltijd. Binnenkort zal ik wat mexicaanse barbecue recepten posten!

Links kaneel, rechts cassia.

Dan nog iets over kaneel, wat je hier bij de supermarkt koopt is niet echt kaneel, maar bast van de cassiaboom. Bij sommige toko’s kan je echter wel echte kaneel kopen en er is een duidelijk verschil in geur en smaak! Ben je dus in de gelegenheid on het echte spul te kopen doe dat dan ook! Ik heb mijn kaneel meegenomen uit Mexico waar je het bij elk stalletje met kruiden en chiles kan kopen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.