5 In BBQ boeken

Het vuur de baas verkozen tot beste BBQ boek 2017!

beste bbq boek 2017Zondag maakte Gadget Gear bekend wie dit jaar het beste boek over barbecue heeft geschreven. En jawel hoor, mijn boek kreeg de titel ‘Het beste BBQ boek 2017’!

Als je zo’n boek schrijft is het heel lastig om in te schatten of het goed is of niet. Ik ben voor het schrijven gaan zitten en heb in zo’n drie maanden opgeschreven hoe ik denk dat je het beste kunt barbecueën en wat je daarvoor nodig hebt.

De reviews die ik in de afgelopen tijd heb gelezen waren allemaal positief. Natuurlijk zijn er op- en aanmerkingen, zoals weinig recepten of geen Dutch Oven deel. Ik snap dat, maar het doel van het boek was om een handboek barbecueën te zijn. Dus geen Dutch Ovens was een bewuste keuze. Net als de beperkte hoeveelheid recepten trouwens. De focus moest liggen op hoe je barbecuet. Als je alle recepten uit het boek maakt, heb je alle technieken uit het boek een keer gedaan en meteen de meest klassieke barbecuegerechten een keer gemaakt en nog lekker ook.

Het schrijven is eenzaam werk, je begint met een leeg tekstdocument dat langzaam een boek wordt. Als ik hier een bericht neerzet dan krijg ik meteen feedback. Mensen liken het op Facebook of Instagram en ik zie gemaakte recepten langskomen. Die feedback ontbreekt bij het schrijven van een boek. Mensen bij de uitgeverij zeggen dat het goed is, maar is dat dan ook zo want wat hebben die voor verstand van barbecueën?

Beste BBQ Boek 2017

Het eerste compliment kreeg ik van René Ausema van de Dutch BBQ Crew toen hij me het eerste exemplaar overhandigde. René had de avond ervoor de ebook versie gekocht en het boek in één ruk uitgelezen. ‘Er staat niets in waar ik het niet mee eens ben.’ zei hij. Voor mij een soort bevrijding, iemand die echt verstand heeft van barbecueën kon zich vinden in mijn ‘super sized’ papieren blogpost.
Dat ‘Het vuur de baas‘ nu door Gadget Gear is uitgeroepen tot beste BBQ boek 2017 is totaal onverwacht en een kroon op mijn werk waar ik echt heel erg blij mee ben! Bedankt daarvoor. Ga ik nu nog even een paar rondjes juichend door het huis rennen 😉

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Rene
  dinsdag, 27 juni 2017 at 13:10

  Gefeliciteerd Dennis, mag je trots op zijn !!!

 • Reageer
  Ward
  dinsdag, 27 juni 2017 at 13:10

  Gefeliciteerd! En terecht. Ik gebruik je boek als naslagwerk van: “Hoe moest dat ook al weer?”, zoals met de voorbereiding voor de gevlinderde kip. 24u in pekelwater, 24u in de koelkast en dan pas op de Q. Heerlijk! Malser kan niet.

 • Reageer
  Boudewijn Duivenvoorden
  dinsdag, 27 juni 2017 at 13:48

  Meer dan verdient Noskos! Een duidelijk en vooral makkelijk te gebruiken boek. Met eenvoudige huis tuin en keuken alternatieven!!

 • Reageer
  Peter T.
  dinsdag, 27 juni 2017 at 17:44

  Net uit en nu al het beste BBQ boek van 2017. Dan moet het echt wel een goed boek zijn en dat is het want ik heb hem ook. Staat ( oké, ik ben een beetje gek) op mijn nachtkastje samen met de vleesbijbel van Gerjan Kiers. Iedere avond voor het slapen gaan, even in een van de twee een paar items lezen. Beste Dennis van harte gefeliciteerd. Er zijn maar weinig auteurs die je dat evenaren. Misschien wel geen een.

 • Reageer
  Hans Bastiaan
  donderdag, 3 augustus 2017 at 14:37

  Hallo Dennis.

  Ik heb een vraagje aan je maar ik weet niet of ik op de goede manier plaats.
  Bij voorbaat excuus daarvoor.
  Op het forum vragen sommige zich af waarom bij het maken van een P.P. volgens de wedstrijd methode het insmeren met saus gebeurt voor het inpakken en niet zoals bij b.v. ribben aan het eind van het roken.
  Ik zelf denk dat je daar een diepere, betere bark door krijgt omdat de saus veel langer zijn werk kan doen maar voordat ik daar iets van zeg op het forum graag jou mening daar over.
  Bij voorbaat dank voor je antwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Hans.

  P.S. mooi boek geschreven.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.