0 In materiaal

Butcher Paper om je BBQ vlees in te pakken

Butcher PaperDeze week is er weer de jaarlijkse Horecava in de RAI, de vakbeurs voor de horeca. Dat barbecue nog steeds in de lift zit blijkt wel uit het feit dat er dit jaar een heus barbecueplein aanwezig was. Langzamerhand verovert barbecue een eigen plaats in de horeca.

De meeste dingen die er stonden kende ik al persoonlijk of was ik al op internet tegengekomen zoals de nieuwe ProQ Gravity Fed Smoker. Mooi ding trouwens, alleen een beetje te groot voor mijn achtertuin 😉
Maar waar ik echt blij van werd was iets ogenschijnlijk simpel, butcher paper. De rol roze slagerspapier stond er een beetje zielig bij tussen het geweld van de Afrikaanse braais en barbecues maar voor mij als barbecueër was dit de ontdekking van de Horecava.

Maar wat is er dan zo speciaal aan dat papier dan?

Kijk naar hoe in Texas de brisket bereid wordt en dan zie je dat ze ze daar in de meeste gevallen inpakken in butcher paper in plaats van aluminiumfolie. De grote pitmasters als Aaron Franklin zweren bij butcher paper.
Op de één of andere manier zorgt het voor andere omstandigheden tijdens de periode dat het vlees ingepakt in de smoker ligt, waarschijnlijk omdat het papier nog een beetje ademt.
Ook tijdens mijn recente reis naar New York viel het me op dat in elk barbecuerestaurant dat ik bezocht een grote rol butcher paper te vinden was.

Butcher paper is nu onder andere te verkrijgen bij Rookoven.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.