1 In Restaurant Reviews

Mighty Quinn’s Barbeque, New York City, NY

Mighty Quinn’s BarbequeTijdens ons recentelijke bezoek had ik op mijn New York Foursquare lijstje een aantal barbecuerestaurants gezet. De laatste keer dat ik in New York was is alweer snel een jaar of negen geleden. Er waren toen niet zo veel barbecuerestaurants, Dinosaur BBQ en Virgil’s en dan had je het wel een beetje gehad. Inmiddels zijn ze in het noorden van de VS hun eigen keuken gaan waarderen en zijn uit alle windstreken van de VS barbecuerestaurants in New York neergestreken.

Mijn lijstje op Foursquare bevat een aantal restaurants waar ik wel zou willen eten, maar ik weet uit ervaring ook dat al deze restaurants bezoeken onhaalbaar zou zijn. Ten eerste omdat het er gewoon te veel zijn om in een week te bezoeken, zeker omdat er nog zoveel andere goede restaurants op onze lijst stonden. En ten tweede omdat de porties in de VS altijd zo groot zijn dat je eigenlijk -buiten je ontbijt- aan één maaltijd per dag genoeg hebt. Nog wat lichts of een snack ergens anders en je hebt meer dan genoeg eten voor een dag.

Tijdens het rondzwerven door de stad was het eerste restaurant waar we rond lunch in de buurt waren Mighty Quinn’s Barbeque in de East Village. Mighty Quinn’s heeft meerdere locaties maar ze roken het vlees gewoon in de zaak waar je gaat eten.
Toen we in de buurt kwamen rook ik heel vaag barbecue, maar pas toen de deur open ging had je door dat je in een echt barbecue restaurant was, het rook alvast fantastisch!

Mighty Quinn’s BarbequeMighty Quinn’s Barbeque is een typische barbecue joint, je bestelt aan de balie waar de pitmaster het vlees dat je wilt hebben voor je neus afsnijdt. Dan vertel je welke bijgerechten je wilt, wat je wilt drinken, alles gaat op een dienblad en je rekent af en zoekt een plekje in het restaurant.
Mighty Quinn’s BarbequeHet vlees kwam uit een grote J&R Smoker, een goede industriële smoker die je bijvoorbeeld ook bij The Beast in Parijs vindt.

Ze hadden helaas geen tasting platter dus het was niet mogelijk om alles op het menu te proeven zonder een hele berg vlees te bestellen. Dan maar een brisket sandwich voor mij een smoked sausage sandwich voor Hetty. Bij de sandwiches kregen we ingemaakte groenten en coleslaw. Van de coleslaw hadden ze twee verschillende versies, op azijnbasis en een romige versie. Dus beide varianten maar besteld. En als extra bijgerecht namen we de burnt ends baked beans.

Mighty Quinn’s BarbequeIk had speciaal de brisket besteld omdat dit nu eenmaal het lastigste stuk vlees is bij het barbecueën en ik moet zeggen dat dit één van de betere briskets was die ik ooit in een restaurant heb gegeten. Zelfs bij een wedstrijd zou ik blij zijn als ik dit als jurylid voor mijn neus krijg! Sappig, mals, heerlijk gekruid, goede rooksmaak. De coleslaw die ik had was die op azijnbasis, hij was lekker, scherp, zurig een goede tegenhanger voor het vette geweld van de brisket.
De tafelzuren waren stuk voor stuk erg lekker en waren ook weer een mooi tegenwicht voor de vette brisket.

Hetty’s broodje worst verdween ook als sneeuw voor de zon, ik kon nog net een stukje uit haar bakje pikken om te proeven. Een goede barbecueworst met een goede bite in het velletje. Goed op smaak en ook hier weer precies de juiste hoeveelheid rook.

De burnt ends baked beans waren anders gekruid dan ik had verwacht, er zat iets in waar ik nog steeds niet mijn vinger op kan leggen. Dat is ook het leuke van dit soort gerechten, je weet nooit wat je krijgt, van een melig smaakloos geheel tot een feestje in een bakje. Deze waren heerlijk ondanks het mysterieuze kruid en aan burnt ends geen gebrek. Dat kwam misschien ook omdat ik met de pitmaster over wedstrijdbarbecue had staan praten en hij daarna nog wat extra vlees in het bakje stond te scheppen.

Op tafel stond hun eigen barbecuesaus maar dat had dit eten echt niet nodig, iets dat bij andere restaurants nog weleens anders is. Ik heb hem nog wel even getest en het was een lekkere allround barbecuesaus.

Tijdens onze trip naar New York hebben we drie barbecuerestaurants bezocht en bij allemaal was de standaard heel erg hoog! Sterker ze waren fantastisch. Maar als ik erop terug kijk dan was Mighty Quinn’s Barbeque mijn favoriet. Dus mocht je op vakantie gaan naar New York en goede barbecue willen eten dan is Mighty Quinn’s zeker een bezoek waard!

Mighty Quinn’s Barbeque
103 2nd Avenue
New York, NY 10003
(212) 677-3733

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reageer
    Mark Veurink
    zaterdag, 9 januari 2016 at 17:09

    Gaaf!! De kids zijn nog te klein, dus NY zit er de komende jaren nog niet in, maar het klinkt fantastisch. Vraag me altijd af of een dergelijk concept hier in NL ook aan zou kunnen slaan. Afgaande op de commentaren van vrienden en familie op mijn eigen hobby zou je denken dat het moet kunnen.

  • Reageer

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.