3 In Restaurant Reviews

The Rough Kitchen, Amsterdam

The Rough Kitchen Amsterdam In Amsterdam zit sinds de opening van de Foodhallen een barbecuerestaurant, The Rough Kitchen. Een barbecuetent zo dichtbij en toch was ik er nog steeds niet geweest. Wat het nog erger maakt is dat ik één van de initiatiefnemers, Jord Althuizen gewoon persoonlijk ken. We lopen beiden al jaren mee in “het wereldje” en komen elkaar zeer regelmatig tegen op wedstrijden. Maar op de één of andere manier kwam het er gewoon niet van, tot afgelopen weekend dan. Ik moest in de middag toch in de hoofdstad zijn en kon dus mooi daarna een bezoekje aan de Foodhallen brengen en kijken wat Jord en Marcus Polman, zijn partner in crime daar hebben neergezet.

Zoals altijd bij een barbecuerestaurant bestel ik het liefst een tasting platter, een schotel met van alles wat. Op die manier kun je een goede indruk krijgen van een restaurant zonder dat je het hele menu hoeft te bestellen. Bij The Rough Kitchen is er niet één tasting platter maar hebben ze er gewoon vier! Dan gaan we natuurlijk voor de grootste en meest uitgebreide, de I Want it All. Helaas die was op. Jammer natuurlijk, maar ook een goed teken. Een barbecuerestaurant dat nooit uitverkoopt is verdacht. Het bereiden van de meeste gerechten is een langdurig proces en het is niet altijd in te schatten hoeveel je nodig hebt. Ik heb liever dat iets uitverkocht is dan dat ik oude barbecue van de vorige dag krijg.
Wat wel beschikbaar is is een variant of de Best of Pork. Deze variant bestaat uit rillettes, zolderspek, pulled pork, grilled chicken en MOINK balls. Daarnaast krijg je ook nog brood, Amsterdam Pickles en sla.
Het is dus een mix van charcuterie en barbecue, dingen die prima bij elkaar passen. Dit alles geserveerd op een houten plank, stoer net zoals het restaurantje zelf.

The Rough Kitchen AmsterdamWat vonden we ervan? De rillettes -vlees langzaam gegaard in vet en daarna uit elkaar getrokken en vermengd met vet totdat je een smeerseltje krijgt- was goed op smaak en deed het prima op een stukje brood.
De MOINK balls. Technisch gezien waren die geen MOINK Balls, een MOINK is een Italiaans gekruid gehaktballetje omwikkeld met bacon, langzaam gegaard in de smoker en dan afgelakt met barbecuesaus. Dit was een gewoon gehaktballetje, erg los van structuur met bacon er om. Geen MOINK en eerlijk gezegd niet heel erg indrukwekkend, we misten in de balletjes vooral de kruiden en rooksmaak.

De kip die op de plank lag kon ons niet echt bekoren, qua garing was hij perfect, maar de saus die er over zat werkte voor ons gewoon niet. Nou was dit iets dat eigenlijk niet op deze tasting platter hoort, dus misschien dat het op een broodje met garnering beter uit de verf komt, maar los op een plank niet dus.

De pulled pork maakte echter een hele hoop goed. Jord kan goede pulled pork maken, hij eindigde dit jaar op een vierde plaats in het eindklassement van het Nederlandse Kampioenschap BBQ in die categorie. Maar een wedstrijd is geen restaurant natuurlijk. Heel knap dat de pulled die we kregen gewoon heel erg goed was. Eén van mijn tafelgenoten -een ervaren KCBS Certified BBQ Judge- zei nog dat ze tijdens de wedstrijden meestal mindere pulled pork voorgeschoteld krijgt bij het jureren!

Maar de ster van de maaltijd was echter een niet barbecuegerecht. Het zolderspek – buikspek, gepekeld, 6 weken gerookt en daarna een jaar afgehangen- was absoluut fantastisch! Vol van smaak, vet dat zachtjes op je tong wegsmelt, puur genieten!

Omdat er in de Foodhallen nog veel meer te proeven is dan alleen barbecue hebben we het hierbij gelaten voor deze keer. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig nog meer vestigingen van The Rough Kitchen waar je echte authentieke barbecue kunt eten, op de Pier van Scheveningen bijvoorbeeld. Kan ik daar mooi de ribs en de pork belly proberen, ik hoor ze zachtjes mijn naam roepen vanaf hier 😉

Rough Kitchen -Foodhallen Amsterdam
Bellamyplein 51
Amsterdam

Openingstijden:
Zondag t/m donderdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 23:30 uur.
Vrijdag en zaterdag zijn de Foodhallen open van 11:00 tot 01:00 uur.

Reserveren is niet mogelijk.

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reageer
  hugo
  vrijdag, 27 november 2015 at 09:15

  Mooi verhaal weer Noskos!
  klein vraag mbt zolderspek, is dat echt 6 weken gerookt??

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 27 november 2015 at 17:18

   Volgens Jord wel… Ik vind het zelf ook heel erg lang hoor.

 • Reageer
  Fabio
  zondag, 20 december 2015 at 12:23

  Hmm, erg smakelijk stukje. Die op de pier ga ik ook eens bezoeken.

 • Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.