0 In Wild

Wild Zwijn T-Bone steak, een heerlijk stukje wild

Wild Zwijn T-BoneDe dagen worden korter en het wordt langzaam kouder buiten. Tijd voor andere gerechten, stevigere kost, stamppotten en dergelijke. Ook tijd voor een ander soort vlees, wild is inmiddels weer volop verkrijgbaar en ook dat kun je prima op de barbecue bereiden! Zo kwam ik bij Beef & Steak deze wild zwijn t-bone steaks tegen. Nou ja, t-bones, het is meer een filet met bot, het haasstukje ontbreekt maar onder die naam liggen ze in het schap.

wildzwijntbone-4Omdat het wild is en omdat het toch een soort varkensfilet is moet je dit niet te ver doorgaren omdat het dan heel erg droog wordt, gewoon lekker medium. Rode kool, erbij lepeltje kweeperengelei of een mooie wildjus en je hebt een prima maal met het ultieme scharrelvlees!

De bereiding stelt verder niet zoveel voor dus een uitgebreid recept ga ik ook niet opschrijven dit keer.

Wild Zwijn T-Bone

Gewoon even de steakjes insmeren met wat olie, zout en peper erop en dan op hoog direct vuur (boven de 250°C) grillen, een minuut of twee per kant. Als je een gietijzeren rooster hebt kun je dat gebruiken voor mooie grilstreepjes. Ik gebruik het RVS rooster van mijn Weber GoAnywhere hiervoor. Hé, het oog wil ook wat.

Wild Zwijn T-BoneNa het grillen 5 minuten mogen de wild zwijn t-bone onder een stukje aluminiumfolie en dan serveren. Omdat ze niet zo groot zijn zou ik er twee per persoon doen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.