0 In Cocktails

Frozen Strawberry Margarita, de zomer in je glas!

Frozen Strawberry MargaritaIk ben weer terug uit Mexico en het begint hier eindelijk een beetje op de zomer te gaan lijken, in ieder geval heerlijk barbecueweer. Met een Frozen Strawberry Margarita naast je in de tuin terwijl je aan het barbecueën bent wordt het nog een stukje zonniger!

Margarita’s zijn er in allerlei soorten en maten, de frozen varianten zijn een soort slush puppies voor volwassenen. We verraderlijke slush puppies dan, want met het zonnetje op je bol en een goede hoeveelheid drank heb je meestal niet zo heel veel van deze cocktails nodig om redelijk snel de weg kwijt te zijn. Pas daar mee op als je nog dingen op de barbecue moet maken. Je bent toch met vuur bezig en een ongeluk is snel gebeurd.

Deze Frozen Strawberry Margarita lijkt heel erg op de versie die we bij La Biznaga in Oaxaca, Mexico kregen. De aardbeien komen uit de vriezer. Dus als je het een beetje goed plant en genoeg aardbeien invriest, kun je dit drankje het hele jaar doormaken. Voor een beetje zon tijdens donkere dagen zullen we maar zeggen.

Frozen Strawberry Margarita

Ingrediënten:

  • 1 borrelglas Tequila Silver
  • 1/2 borrelglas Cointreau
  • 1 borrelglas Rose’s Lime Cordial
  • 1 borrelglas limoensap
  • 9-10 bevroren aardbeien
  • genoeg ijsblokjes om je margarita glass driekwart te vullen

Ter garnering:

  • suiker voor de rand van het glas

Bereiding:

Strooi een laagje suiker op een bord. Maak de rand van het glas vochtig met limoensap, je kunt dit het makkelijkst doen door met een partje limoen langs de rand te gaan. Doop de vochtige rand van het glas in de suiker, je krijgt zo een mooie suiker rand.

Doe alle overige ingrediënten in een blender of keukenmachine en blend totdat er vloeibare ijsachtige substantie onstaat. Giet in het margaritaglas.

Ook perfect voor bij een Mexicaanse maaltijd natuurlijk!


Ik ben benieuwd wat jij van deze Margarita vindt. Laat je het me in een reactie hieronder of op social media weten? BBQ-NL is te vinden op Facebook en Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.