0 In Diversen/ Vegetarisch

Gegrilde Halloumi, lekker voor in een salade

halloumi-2Ik ben al een paar keer recepten voor voor gegrilde halloumi tegengekomen en het leek me leuk om daar eens iets mee te doen, dus toen ik op de kaas afdeling van de makro halloumi zag liggen verdween er, zomaar opeens, een pakje in mijn karretje. Halloumi is een kaas soort die zijn oorsprong vindt op Cyprus. Door het bereidingsproces wordt de kaas, stevig, een beetje rubberachtig zelfs en in plaats van te smelten wanneer je het verhit krijg je er een knapperig korstje op, ideaal voor op de barbecue natuurlijk.

Ik heb het simpelweg gegrild en gebruikt in een salade, maar je zou ook deze paprika-halloumi pakketjes kunnen maken.
halloumi-1Het is ook niet echt een recept, neem je blokje halloumi en snij het in plakken, gril dit totdat je er mooie streepjes op hebt en de kaas goed door en door warm is, en verdeel over je favoriete salade. Een paar mooie sneeën zuurdesembrood erbij en je hebt een prima maaltijdsalade!

Gegrilde Halloumi

Ingrediënten:
1 blok halloumi

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor direct gebruik op 175°C. Als je niet weet hoe dat moet dan laat ik je dat hier zien,

Snij de halloumi in plakken van ongeveer 2 cm dik.

Leg de kaas boven het vuur en gril 2 minuten, draai de kaas een slag voor een moi ruitjes patroon en grill nog eens twee minuten.

Keer de halloumi om en herhaal het 2 minuten grillen en een slag draaien.

Als je gegrilde halloumi klaar is kun je het serveren over een mooie salade die is aangemaakt met bijvoorbeeld een Italiaanse dressing.


Wist je dat BBQ-NL ook op Facebook of Instagram te vinden is? Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.