58 In Ribs

Noskos’ Classic Spareribs, zo maakte ik vroeger mijn ribs

Noskos' Classic SpareribsDit Noskos’ Classic Spareribs recept was lang favoriet hier. Tegenwoordig maak ik de ribs via de 3-2-1 methode. Maar dat neemt niet weg dat dit nog steeds een heel erg lekker recept is. Het is mijn interepretatie van een recept van Steven Raichlen uit zijn boek Raichlen on Ribs, Ribs, Outrageous Ribs.

Noskos’ Classic Spareribs

Ingrediënten:
Rub:
2 eetlepels zeezout
2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels knoflookpoeder

Mop Sauce:
3 eetlepels roomboter
1 cup  (237 ml) appelsap
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels Jack Daniel’s

4 racks spareribs
4 stukken hickory rookhout
Noskos’ Sweet & Smokey BBQ Sauce (het recept vind je hier)

Bereiding:
De avond voor het barbecueën: meng de rub ingrediënten, verwijder het papierachtige membraan van de achterzijde van de ribs, was de ribs en droog ze af met keukenpapier.
Wrijf de ribs aan beide kanten in met de rub, ik hou met vier racks niet heel veel over.
Zet de ribs in de koelkast, de rub kan nu de hele nacht goed in het vlees trekken.

Noskos' Classic Spareribs

Zo zien ze eruit na een nachtje in de koelkast.

Maak de WSM klaar voor barbecueën op 107-121°C, ik gebruik hiervoor de Minion Methode. Voor deze ribs gebruik ik 2 stukken hickory rookhout.

Haal de ribs een half uur voor ze op de barbecue gaan uit de koelkast zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen. Doe de ribs in een ribrek (of opgerold) in de barbecue.
Noskos' Classic SpareribsDoe na 50 minuten de ingrediënten van de mop sauce in een pannetje en warm ze op.
Mop de ribs een uur nadat ze op de barbecue zijn gegaan met de mop sauce, herhaal dit elk uur. Ik laat de saus afkoelen en warm hem vlak voor het moppen weer op.

Na 3½ uur haal ik de ribs van de barbecue en besmeer ze met BBQ sauce, in dit geval mijn eigen Noskos’ Sweet & Smokey BBQ Sauce.

Plaats de ribs nog een half uurtje terug in de WSM, de sauce carameliseert nu en wordt lekker donker en kleverig. Haal de ribs uit de smoker en laat ze onder aluminium folie (glimmende kant naar binnen) 10 minuten rusten, daarna kunnen ze in zijn geheel worden geserveerd, je kan ze ook in porties verdelen.

Deze Noskos’ Classic Spareribs zijn heerlijk met zelfgemaakte friet, zelfgemaakte appelmoes en BBQ Beans.

Dit vind je misschien ook leuk

58 Reacties

  • Reageer
    Freek
    woensdag, 14 april 2010 at 20:23

    Hey Noskos, zijn de classic ribs volgens jouw recept ook te maken met de Weber One-Touch 47 of is het op deze manier alleen te gebruiken in een smoker?

    groeten!

    Freek

  • Reageer
    noskos
    woensdag, 14 april 2010 at 21:47

    Hoi Freek,

    Geen probleem om ze in een kettle grill te maken. Ik heb ze in het begin in mijn OTG gemaakt op een wat hogere temperatuur, zo’n 325-350°F / 165-176°C en dan iets korter. Maar als je de temperatuur laag kan houden in je OTX dan kun je gewoon dit recept aanhouden.

  • Reageer
    Niels
    zondag, 16 mei 2010 at 09:21

    Welke sojasaus gebruik jij voor de mob sauce ?

    groeten, Niels

  • Reageer
    noskos
    zondag, 16 mei 2010 at 11:10

    Een gewone (dus geen light of dark) Chinese van de toko, je zou ook een Kikkoman (bij de Appie en een stuk duurder) kunnen gebruiken, dat is een Japanse. Maar pas dan wel op dat je geen gezoete gebruikt.
    Hetzelfde geldt voor ketjap, dat is ook gezoet en de extra suikers zullen verbranden.

  • Reageer
    Niels
    zondag, 16 mei 2010 at 12:33

    Ok, bedankt voor de uitleg ! Heb hier light, ketjap manis en Kikkoman staan, dus wist het even niet meer. Zal binnenkort eens een gewone meenemen bij de toko.

  • Reageer
    Hendrik
    donderdag, 5 augustus 2010 at 12:34

    Zo een rib-houder besteld 🙂 we gaan deze van et weekend eens even testen

  • Reageer
    richard
    vrijdag, 8 oktober 2010 at 20:37

    Kan je aangeven hoeveel een cup is?

  • Reageer
    Bram
    vrijdag, 25 maart 2011 at 15:25

    Hey noskos, voor de mob sauce: bedoel je met “3 eetlepels Jack Daniels” de whiskey zelf of de gelijknamige barbecue saus?

    • Reageer
      noskos
      zondag, 27 maart 2011 at 23:35

      De whiskey zelf. Je wilt niet te veel suiker in een mopsauce doen anders verbrandt dat voordat je ribs klaar zijn.

  • Reageer
    Nicky
    woensdag, 18 mei 2011 at 09:02

    Hey Noskos,

    Dit weekend ga ik de weber weer aansteken en deze keer wil ik spareribs maken. Drie vragen over dit ongetwijfeld heerlijke recept:

    – Welke mosterd poeder gebruik jij altijd?
    – Ik heb geen Whiskey in huis en hou ook helemaal niet van Whiskey. Kan ik dit achterwege laten of vervangen door iets anders?
    – Welke ribs kan ik het beste bij de slager bestellen. Ik lees op andere sites ook dat er gewerkt wordt met “baby back ribs”?

    Kan niet wachten tot zaterdag 🙂

    Groet,
    Nicky

    • Reageer
      noskos
      woensdag, 18 mei 2011 at 19:35

      Hoi Nicky,

      Whiskey kun je gewoon weglaten, alleen appelsap is ook prima. Mosterdpoeder heb ik meestal van Coleman’s, maar ook gewoon van de toko en als het moet maal ik ook nog weleens gele mosterdzaadjes, werkt allemaal.
      Ribs is altijd lastig, meestal krijg je bij je slager loin/babybackribs, buikribben zie je zelden. Als je hem om spareribs vraagt krijg je de anderen. Als je een Makro pas hebt dan hebben die dozen in de diepvries afdeling die best goed zijn, de blauwe dozen moet je daar hebben, de witte vallen tegen.

  • Reageer
    Robert
    woensdag, 8 juni 2011 at 20:45

    Hallo Noskos,

    Ik heb wat buikribben besteld voor vrijdag a.s, water loopt me nu al uit de mond!
    Wil je mij wat richtlijnen geven svp,
    Op welke temparatuur hou je hem, en wat is de kerntemparatuur van het vlees?
    Nu heb ik Hickory houtsnippers liggen, kan ik daar ook mee uit de voeten?

    Bvd,

    Robert

    • Reageer
      noskos
      woensdag, 8 juni 2011 at 22:50

      Hoi Robert,

      Buikribben is een ander verhaal dan deze ribs, de keren dat ik ze heb gedaan is de 3-2-1 methode me het best bevallen. Je kunt hier zien hoe je dat doet en voor buikribben is het echt 3-2-1, het duurt dus zes uur in totaal!
      Kerntemperatuur doet eigenlijk niemand aan bij ribben, als je twee ribjes zonder moeite uit elkaar kunt trekken, of als je een tandenstoker zonder weerstand door het vlees kunt steken zijn ze goed.
      Hickory is prima maar niet te veel het is een vrij sterke rookhoutsoort, die bij overmatig gebruik bitter kan uitpakken. Een handje of twee is echt het maximum dat ik zou gebruiken.

      Succes!

  • Reageer
    Ruud
    maandag, 13 juni 2011 at 16:53

    Hallo Noskos,

    Ik wil dit recept op mijn Weber otp 47 maken kun je een beginneling een beetje opweg helpen en wat doe je eigenlijk iud,n de lekbak?

    Groeten Ru

  • Reageer
    noskos
    dinsdag, 14 juni 2011 at 13:35

    Hoi Ruud,

    De meeste dingen staan al uitgelegd in het verhaaltje of de berichtjes er onder, wat is niet duidelijk, dat is makkelijker dan een heel verhaal op te schrijven wat je vraag misschien nog niet beantwoord 😉
    In de lekbak kun je water doen, maar ook appelsap, bier etc. Maakt uiteindelijk niet heel veel uit in de smaak is mijn ervaring.

  • Reageer
    Ruud
    donderdag, 16 juni 2011 at 18:13

    hoelang duurt het ongeveer bij de hogere temperatuur en gebruik je dan ook de minion methode. Ik heb sojasaus van conimex volgens japans recept is deze ook goed?

  • Reageer
    noskos
    vrijdag, 17 juni 2011 at 00:04

    Geen minion, half startertje kolen dan kom je een heel eind. Temperatuur 163-177 °C en dan duurt het zo’n anderhalf tot twee uur. Je krijgt wel een andere structuur op deze manier, iets meer bite.

    Ik heb altijd een soja saus van de toko, Japanse kan ook wel hoor, maar bijvoorbeeld geen ketjap, want die is veel zoeter.

  • Reageer
    Fort
    vrijdag, 17 juni 2011 at 00:42

    Hoi Noskos,
    Compliment voor je site, ziet er goed uit en leest prettig!
    Ook het recept voor de ribs ziet er goed uit, nu komt mijn vraag:
    Ik wil ribs op mijn 16″offset-smoker maken, kan ik dan gewoon het bovenstaande volgen? (ook v.w.b. de houtsnippers?)

    Met vriendelijke groet,
    Fort

    • Reageer
      noskos
      vrijdag, 17 juni 2011 at 00:48

      Ja hoor, wat temperatuur e.d. veranderd er niets, gewoon 107-121°C / 225-250°F aanhouden en een beetje spelen met rookhout, ligt een beetje aan de soort, maar niet te veel anders wordt het bitter.

  • Reageer
    patrick
    dinsdag, 28 juni 2011 at 23:32

    woooooow ik heb ze vandaag gemaakt op mijn 47cm one touch silver ze hadden er 3 1/2 uur opgelegen en we hebben er niet van gegeten maar gevreten!!!!!! deze zijn echt heerlijk :-))
    na 2 1/2 uur heb ik ze nog 3 keer ingesmeerd met je BBQ saus….. hier kan geen voorgegaarde shit van de keurslager tegen op

  • Reageer
    Cycl0pz
    dinsdag, 2 augustus 2011 at 14:07

    Hoi Noskos,

    Met veel bewondering kijk ik naar dit recept en wil hem donderdag gaan maken.
    Is dit nog steeds je nummer 1? Of gebruik je nu een kleine aanpassing in rub, saus of (appel)hout?
    Vraag me af waarom je 4 stukken hickory beschrijft in het begin, moeten die er nog later op?

    PS, dit is echt gaaf wat je gedaan hebt met deze site op te zetten en dat je de ervaringen en tips deelt!
    Keep up the good work!

    Bas

    • Reageer
      noskos
      woensdag, 3 augustus 2011 at 17:25

      Hoi Bas,

      Ik maak ze nog steeds zo of via 2-1-1, rookhout varieert nog weleens, ligt eraan wat ik heb liggen. 4 blokken doe ik ook niet meer, dat is vrij veel, meestal een mix, 2 blokjes fruit 1 blokje hickory. Rookhout gaat er in het begin op, en wat verdeelt tussen de kolen die niet aan zijn, dat vind het vuur dan later.

      Succes met je ribs!

  • Reageer
    Maltar
    zaterdag, 23 juni 2012 at 23:02

    Vanavond, deze ribs eens gemaakt. We hebben er maar gelijk 7 gedaan. 3,5 uur garen op 120 graden en we zijn perfect. Enige vervelende is dat roken een uitdaging is op de gas BBQ. Hier volgende keer toch wat anders voor verzinnen. Bedankt voor het recept.

  • Reageer
    Sijbrand
    dinsdag, 10 juli 2012 at 17:44

    Hallo noskos,

    Heb vorige week spareribs gemaakt op de 2.1.1 methode op 107C, nu waren deze spareribs niet mals, maar moest je het vlees haast van het bot trekken. Als spareribs niet mals zijn hebben ze dan te kort op de bbq gelegen, of kan er dan wat anders zijn wat ik niet goed gedaan heb.

    • Reageer
      noskos
      woensdag, 11 juli 2012 at 00:11

      Als je wat hier spareribs wordt genoemd had, in de VS heten die babyback ribs, dan heb je ze waarschijnlijk niet lang genoeg op de barbecue gehad. Ik doe ze tegenwoordig 3-1-1, dus in totaal 5 uur. Wat we hier buikribben of bellyribs noemen, en in de VS spareribs, hebben zelfs nog langer nodig, 3-2-1 is dan de gangbare tijd, dus zes uur.
      Je kunt testen of ze gaar zijn door met een tandenstoker tussen de ribben te prikken, je moet dan nagenoeg geen weerstand meer voelen. Of je probeert of je twee botjes makkelijk van elkaar kunt trekken, ook een teken dat ze gaar zijn.

      En hoe meet je de temperatuur in je barbecue? Met een geijkte digitale meter ter hoogte van je vlees of met een thermometer in de deksel die misschien afwijkt? Allemaal dingen die invloed hebben op je eindproduct.

  • Reageer
    Vincent
    zaterdag, 18 augustus 2012 at 22:21

    Hallo Noskos,

    Wat een fijne en handige site! Ik heb vandaag je classic ribs geprobeerd. Omdat ik je sweet & smokey BBQ sauce niet 2 weken van te voren heb gemaakt, heb ik die vervangen door Sweet Baby Ray’s chipotle honey BBQ sauce. Het was heerlijk! Volgende keer pak ik ze een uurtje in zodat ze nog zachter worden. Bedankt voor het recept

  • Reageer
    M_o_M
    zaterdag, 8 september 2012 at 10:38

    Hoi Noskos,
    Na al een keer je funky chicken rub te hebben gebruikt(Topper!), vandaag de ribs aan de Noskos Classic Spareribs rub onderworpen, so far so good morgen gaan ze erop. Bedankt voor je heldere site en uitleg.

    Gr,

    Martin

    • Reageer
      noskos
      zaterdag, 8 september 2012 at 17:59

      Leuk om te horen. Dank je wel!

  • Reageer
    miep
    maandag, 13 mei 2013 at 16:35

    Leuk om allemaal te lezen!
    Heel leerzaam ook

    Bedankt 🙂

  • Reageer
    Splinter
    zaterdag, 13 juli 2013 at 20:25

    vandaag deze uitleg gebruikt om mn spareribs te maken…super uitleg!!!! op de OT 47cm gemaakt en de temp de hele tijd tussen de 125 en 135 graden kunnen houden. alles gedaan zoals hierboven beschreven en zelfs 15 min. langer op de bbq gehouden. Smaak, super!!!!! alleen om nou te zeggen dat ze van het bot vielen….neee, was eerder trekken…beetje jammer,maar snap niet echt wat nou de oorzaak kan zijn. gewone spareribs gebruikt, en met soort van mignon methode( gedeelte vol leggen, rookhout hier en daar erdoorheen en wat gloeiende briketten aan een kant neergelegd. :-s

    Voor de rest wel super smaak!!!!

  • Reageer
    Klaas
    zaterdag, 12 oktober 2013 at 19:28

    Noskos, bedankt voor deze geweldige uitleg.
    Heb net voor het eerst op m’n wsm met de bbq guru cyber q wifi de ribs gemaakt.
    Werkelijk fantastisch!
    Heb het laatste uur 2 zeeduiveltjes erbij gelegd, volgens het recept van de de gerookte zeeduivel, en het laatste half uur ook de sweet en smokey barbeque saus daar ook op gemopt. Mijn vrouw zat te smikkelen. Probeer elke keer wat met vis erbij te doen omdat ze geen vlees eet.
    Nogmaals dank voor deze geweldige site!

  • Reageer
    Klaas
    zondag, 3 november 2013 at 18:40

    Noskos, iemand zou je een onderscheiding moeten geven voor deze website !

    Van de zomer een PP gemaakt, en heerlijk van gegeten, echt fantastisch. BBQ-drang een paar maanden op een laag pitje tot ik 2 weken geleden bedacht dat ik deze ribs wilde maken. Dus eerst beginnen met de sweet & smokey saus, en 2 weken later rijpen.
    Ik vond hem erg scherp toen hij net af was, maar inderdaad, hij is een stuk milder geworden. Volgende keer zou ik hem zelf iets minder pittig maken, maar de smaak is intens, complex en doet me watertanden nu ik er aan denk. Smaakt zeer authentiek.
    Ribs vandaag op de BBQ. Buiten in de hagel, maar dat kan ook prima. Temperatuur op het keteltje constant houden lukt zeer aardig wanneer je er wat handigheid mee hebt. Daar heeft de PP van de zomer wel voor gezorgd.
    Net op zitten peuzelen, en ik ben letterlijk een half uur in extase geweest zo lekker. Ik heb nog nooit ergens zulke lekkere spare-ribs gegeten!!

    Dank!

  • Reageer
    Frans marijnissen
    maandag, 28 april 2014 at 00:18

    Hoi als je het over ketjat hebt ( in dit geval bij sparerribs) bedoel je dan zoete ( manis) of zoute (asin) ketjap. Gr frans.

    • Reageer
      noskos
      maandag, 28 april 2014 at 16:35

      Zoete ketjap, manis dus 😉

  • Reageer
    Roel
    zondag, 6 juli 2014 at 14:28

    Hoi Noskos,

    Bijna klaar zijn ze, nu nog even afblijven… Het is de derde / vierde keer dat ik ze volgens jouw recept maak, helemaal geweldig. Tijd om je te bedanken: Dank!

    groet,
    Roel

  • Reageer
    emiel
    vrijdag, 8 augustus 2014 at 16:17

    Wow! Afgelopen zaterdag maar eens het recept van Noskos’ Classic Spareribs uitgeprobeerd. De dames gleden van hun stoel af van genot en alle heren liepen rond met….nou ja je snapt het wel. Wat waren de spareribs kekker zeg, keuze van vlees heeft vast meegespeeld, maar het vlees was heerlijk mals en viel bijna van het botje.
    Ik heb ze klaargemaakt in mijn boretti carbone bbq. Het duurde even een uur of 5 maar het resultaat was geweldig. De ene helft van de bbq gevult met kooltje en een flinke hand jack daniels rooksnippers, verpakt in alufolie met gaatjes erin geprikt, en aan de ander helf een bakje water.
    Ik heb mijn ribs trouwens 3 dagen laten marineren in de rub.
    …bedankt

  • Reageer
    Martin
    donderdag, 14 augustus 2014 at 12:57

    Als ik het dus goed begrijp, worden de ribs 3 keer met de mob sauce en 1 keer met de BBQ sauce gemopt…

    En liggen de ribs 4 uur op de que…

    Klopt dit?

    • Reageer
      noskos
      donderdag, 14 augustus 2014 at 14:16

      Zo staat het er 😉

  • Reageer
    Pascal
    donderdag, 14 augustus 2014 at 19:44

    Hi,

    Super site. Ik heb de 3-1-1 methode de vorige keer gedaan en nu wil ik de klasieke methode gaan doen. Kun jij me uitleggen waarom de 3-1-1 methode, waarbij je het vlees inpakt, nu langer duurt dan je standaard methode die 4 uur duurt? Hoor het graag van je.

    Gr. Pascal

    • Reageer
      noskos
      donderdag, 14 augustus 2014 at 23:02

      Kijk even naar de datums van de berichten, that was a long, long time ago, in a galaxy far away. Laten we het op voortschrijdend inzicht houden 😉 Maar op beide manieren krijg je ribjes die goed te eten zijn.

  • Reageer
    Thomas
    zondag, 22 februari 2015 at 18:40

    De hele dag in de weer geweest met helaas een erg droog resultaat. Had een kernmeter onder de ribbels op het rooster gelegd en die gaf Max 115 aan, maar meestal rond de 100. Alle tips gevolgd. Mijn bbq is wel niet perfect om de temperatuur te regelen: de luchtingang zit aan de voorkant.

    Wat voor bbq gebruik jij Noskos, en welke beveel je aan? Wat zijn de dingen waar je op moet letten wanneer je een nieuwe wilt kopen?

    • Reageer
      noskos
      dinsdag, 3 maart 2015 at 19:41

      Ik heb daar ooit een verhaaltje over geschreven op het BBQ Genootschap: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/materiaal/welke-barbecue-moet-ik-kopen/
      Het ligt er erg aan hoeveel je kan en wil uitgeven voor een barbecue, een Big Green Egg (zoals ik gebruik) of een Primo is erg mooi. Maar die zijn goed aan de prijs. Met een simpele weber 57 cm van Marktplaaats kom je met een klein budget al een heel eind.

  • Reageer
    Nick.D
    donderdag, 4 juni 2015 at 11:22

    Erg blij met je recepten Noskos!

    Zaterdag voor de 2e keer spareribs maken via de 3-2-1 / 3-1-1 methode. Dit op een Weber 57 OTP en dat was de vorige keer zeer geslaagd. Wel een uitdaging om de temp. stabiel te houden. schommelde toch wel tussen de 110 en 140 graden.

    Maar het resultaat was uiteindelijk zeer geslaagd!

    • Reageer
      noskos
      maandag, 8 juni 2015 at 14:48

      Probeer een keer een bak water naast de brandende kolen en onder je vlees te zetten. Dat houdt in een kogel barbecue de temperatuur wat stabieler.

  • Reageer
    Michael
    vrijdag, 14 augustus 2015 at 14:53

    Hey Noskos,

    Ik heb een standard Weber (45mm) met daarop een zelfgemaakte ring waarbij een spit (electro-motertje) draait op zo’n 20cm boven het rooster.
    (ik kan helaas geen foto posten, anders had ik het je laten zien).

    Nu wil ik deze spare-ribs maken op de spit, heb je voor mij nog aandachtspunten of tricks?

    Alvast bedankt,

    Michael.

    • Reageer
      noskos
      vrijdag, 14 augustus 2015 at 23:18

      45 mm Weber, da’s wel een heel kleintje 😉 Ik neem aan dat je een 47 cm bedoeld. Ik zou de kolen aan de zijkanten houden zodat de ribs geen directe hitte hebben. Verder gewoon gaan!

  • Reageer
    Rob Cuiper
    zaterdag, 5 september 2015 at 14:48

    Voor die mop sauce, gebruik je gezouten of ongezouten roomboter?

    • Reageer
      noskos
      maandag, 14 september 2015 at 23:47

      Ongezouten boter.

  • Reageer
    Dennis
    zondag, 11 oktober 2015 at 09:59

    Ziet er goed uit, ga deze nog snel proberen voor het winter wordt! Met deze uitleg is het het helemaal duidelijk, ik zit alleen met saus die je zelf maakt. Ik koop niet vaak en een aantal dingen heb ik daarvan niet in huis. Is jou saus al ergens te koop dennis? Of weet je misschien een soort gelijke?

  • Reageer
    Michael Theuns
    maandag, 6 juni 2016 at 10:32

    Hey Noskos,
    Ik heb gister gebruik gemaakt van dit heerlijk recept.
    De smaken waren super, alleen kwam het vlees niet makkelijk van het bot.
    Wat kan hier aan de hand zijn geweest?
    Ik gebruik een vrij simpele smoker, met een lucht doorlaatklep aan de bovenkant.

    • Reageer
      noskos
      maandag, 6 juni 2016 at 19:18

      Waarschijnlijk hadden ze dan wat langer gemoeten.

  • Reageer
    Rob
    donderdag, 9 juni 2016 at 14:03

    Ik ben van plan om aankomende zondag deze ribs te maken. Ik wil proberen dat ze van het bot vallen. Ik ga het proberen met een Weber 47 cm. Ik gebruik Nederlandse spareribs (dus baby back ribs). Om ze echt mals te krijgen, is het dan belangrijk om ze langer (2u?) in het aluminium folie te laten zitten zodat ze langer de tijd hebben om te stomen/koken?

  • Reageer
    Jan
    vrijdag, 10 juni 2016 at 19:04

    Heerlijk! Zojuist de laatste kruimel naar binnen gewerkt. Fantastisch recept!

    Noskos, ik ben nooit zo van t reageren maar ik moet het nu toch echt een keer doen. Ik heb al vele heerlijke recepten van je blog gebruikt maar je nog nooit bedankt.

    Dus bij deze bedankt voor al je geweldige recepten! Van pulled pork tot meatloaf. Van picanha tot de noskos classic spare ribs.

    En het mooie is…..je hebt nog zoveel recepten op je blog/site staan dat ik nog even vooruit kan.

    Ik hoop dat je vooral door blijft gaan met het delen van je recepten en ervaringen! Top!

  • Reageer
    Cornelis
    donderdag, 16 juni 2016 at 08:04

    Is het ook mogelijk om dit een dag van te voren klaar te maken, en op de dag zelf zo kortmohelijk nog even op de que? Of gaat dat ten koste van de smaak/kwaliteit?

    • Reageer
      noskos
      zaterdag, 25 juni 2016 at 13:07

      Dan kun je beter de 3-2-1 methode doen en dan de de laatste stap daarvan de volgende dag doen.

  • Reageer
    Daan
    dinsdag, 27 september 2016 at 10:28

    Beste Noskos,

    Nu heb ik10 kilo spareribs in een keer besteld. Kan ik ze ook ineens allemaal garen, en hetgeen ik niet ga opeten invriezen, en dan later opwaremen op de grill?

    Gr. Daan

    • Reageer
      noskos
      maandag, 3 oktober 2016 at 11:32

      Ik zou ze via de 3-2-1 methode doen (waarschijnlijk 3-1-1 met onze ribs hier). En dan de laatste stap pas doen op de dag dat je ze opwarmt.

    Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.