0 In BBQ boeken

Slow Fire

Eind februari werd het nieuwe boek van Ray “Dr. BBQ” Lampe, Slow Fire, aangekondigd. Ik heb het toen meteen besteld maar doordat de leveringsdatum steeds opschoof kreeg ik het pas dit weekend binnen. Ik ben een fan van Dr. BBQ’s boeken, er staan altijd leuke recepten in, iets dat voor sommige mensen als een minpunt wordt gezien bij een kookboek. Maar in zijn latere boeken staan bij een aantal recepten mooie gestileerde en gefotografeerde afbeeldingen.

Slow Fire, The beginner’s guide to barbecue, richt zich op barbecueën en niet op grillen, dus de recepten zijn bedoelt voor barbecueën op lage temperaturen in de smoker. Het boek beslaat zeven hoofdstukken, buiten het haast verplichte hoofdstuk over gereedschap en technieken. Het eerste echte hoofdstuk zijn de rubs en sauzen die door het hele boek gebruikt worden, daarna krijgen we ribs, varkensvlees, rundvlees, gevogelte, de rest en bijgerechten.
De recepten kun je als beginnend barbecueër prima maken maar ook voor de gevorderden staan er leuke dingen tussen. Wel is alles typisch Amerikaans, Southern style barbecue. Dus Memphis Dry en wet Style ribs, brisket recepten etc. Ook staan er wedstrijdrecepten voor de vier wedstrijdcategorieën in.

Ik vind Slow Fire een erg leuk boek met waar ik zeker het één en ander uit zal maken, prima voor de beginner maar het biedt ook zeker leuke dingen voor de gevorderde barbecueër die van echt Amerikaans barbecueën houdt.

Slow Fire is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.