0 In BBQ boeken

We can(’t) BBQ – Jeroen Wesselink – Review

We can(’t) BBQ

We can(’t) BBQ is het eerste van drie barbecueboeken die ik aan het begin van dit barbecueseizoen mocht ontvangen om te reviewen. Sterker ik mocht bij de boeklancering zijn toen het nog gewoon mogelijk was om met een grote groep samen te komen op één plek. Er is een hoop veranderd sinds die tijd! Wat niet is veranderd is dat We can(’t) BBQ juist nu een extra verbindende factor heeft. Welke dat is? Lees snel verder. 

Jeroen Wesselink

We can(’t) BBQ is het tweede boek van Jeroen Wesselink. Mocht je denken, die naam komt me bekend voor van een ander boek dan is dat heel goed mogelijk. Jeroen is één helft van de mannen achter ondermeer the Bastard kamado’s. En nog geen jaar geleden kwam zijn eerste boek uit, Let’s Make BBQ Great Again. Mijn recensie daarvan kun je hier in deze review lezen. Een erg leuk barbecueboek en ik was niet de enige die enthousiast was over Jeroen’s eerste kindje want het boek werd verkozen tot barbecueboek van het jaar in 2019. 

Waarom zo snel een tweede boek?

Ik weet uit ervaring dat het schrijven van een boek een enorme taak is. Waarom zou je er in godsnaam zo snel na je eerste boek er nog één willen doen? Nou, Jeroen werd gevraagd of hij niet iets met recepten kon doen voor de Intratuin. En zo kwamen ze al brainstormend op dit boek met ’52 Awesome Recipes to become a Bastard’. 

Recordtijd

In een maand werd dit boek geschreven, niet door Jeroen alleen maar door een deel van het Bastard team. Dirk, Frank en Antal hielpen mee bij het tot stand komen van dit boek En dat moet ook wel want in zo’n korte tijd zo’n boek neerzetten is anders onmogelijk. Petje af daarvoor.

Antal, Frank en Dirk

We Can(’t) BBQ

En dan het boek zelf, We Can(’t) BBQ is wat het beloofd in het onderschrift, 52 recepten. Er is een inleiding, een korte uitleg over verschillende technieken, kerntemperaturen en Do’s and Don’ts maar dan is het gewoon aan de bak met een bonte verzameling recepten. Qua vormgeving is dit keer gekozen voor een softcover. De fotografie is net als in het vorige boek goed gedaan en past mooi bij de sfeer die bij de the Bastard hoort, stoer en no nonsense.

BBQ Challenge

Zoals ook in Let’s Make BBQ Great Again is dit boek doorspekt met humor.  Het begint al met de titel, kunnen we nu wel of niet barbecueën? Die titel is ook een verwijzing naar de achterliggende challenge van dit boek. Er staan 52 recepten in sinds 5 maart begint er elke donderdag om 12.00 uur een nieuwe challenge. Kun jij het recept beter, lekkerder of mooier maken dan het recept uit het boek. 

Elke maand wordt er een winnaar gekozen die 100 euro shoptegoed van The Bastard ontvangt. Aan het einde mogen de 12 maandwinnaars tegen elkaar strijden om de titel en de bijbehorende prijs, een Bastard Large 2020. 

We Can(’t) BBQ – Conclusie

Omdat er de laatste jaren heel veel barbecueboeken in het Nederlands zijn verschenen vind ik het niet echt een probleem dat er niet diep op de technieken wordt ingegaan. Daar zijn andere boeken voor zoals mijn eigen boek Het vuur de baas 😉
Dit boek is dan ook met een hele andere insteek geschreven en daar is het meer dan in geslaagd. 

Nu ik door het boek blader ben ik ook erg blij met de keuze qua inkt. Het boek ruikt niet als het open doet en dat kun je niet van alle recent verschenen boeken zeggen. 

We can(‘t) BBQ is een verzameling leuke recepten met voor ieder wat wils, van vegan tot monsterburgers. Van rustiek tot verfijnd. En dan is er die uitdaging is om het vooral zelf beter te doen. 

En die verbindende BBQ Challenge, die is heel welkom is in deze tijd van social distancing. Dat is iets dat je niet kunt voorzien als je aan zo’n boek begint, maar het maakt het alleen barbecueën wel weer een stukje leuker. 

We can(’t) BBQ heeft een heel zacht prijskaartje van maar €16,95 en je koopt het ondermeer bij HarlemBBQ. Maar, je krijgt het boek tot en met 28 juni 2020 (zolang de voorraad strekt) gratis als je voor 25 euro aan BBQ spullen aanschaft bij de Intratuin. Daarmee is het voor mij één van de must haves van dit BBQ seizoen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.