0 In BBQ boeken

Let’s Make BBQ Great Again door Jeroen Wesselink

Let’s Make BBQ Great AgainLet’s Make BBQ Great Again is vorig jaar verschenen en lag al een tijdje op mijn stapel barbecueboeken om een review over te schrijven. Het is geschreven door Jeroen Wesselink en ik hoor een groot aantal van jullie nu denken “Door wie?”. Maar als ik vertel dat Jeroen samen met zijn broer Martijn de mannen achter de Bastard barbecues zijn dan weet je dus dat het geen vreemde is op barbecuegebied.
“Maar het in de markt zetten van een barbecuemerk is natuurlijk niet hetzelfde als het schrijven van een barbecueboek!” Nee, en daarom was ik ook heel benieuwd naar Let’s Make BBQ Great Again.

Vormgeving

Het boek ziet er uit als de bastards, zwart maar ook het reliëf zit in de omslag wat het meteen een stoere, mooie, luxe uitstraling geeft. Dat sommige delen van de omslag in glimmend zwart zijn gedrukt draagt bij aan die uitstraling.

Let’s Make BBQ Great Again heeft veel recepten, heel veel recepten!

Na het voorwoord door Jeroen volgt een beknopte uitleg over hoe je moet barbecueën. In dit stuk wordt meteen de toon gezet voor dit boek. Vlot geschreven en met een flinke dosis humor. Je vindt dit in alles terug, de titels, de inleidingen bij de recepten en de hoofdstuktitels.

En er zijn veel hoofdstukken, heel veel hoofdstukken, met heel veel leuke recepten. Soms zijn het klassiekers, soms zijn het variaties op bestaande gerechten maar dan aangepast voor de barbecue.
Jeroen zegt er zelf over dat het een verzameling recepten is van dingen die ze graag wilden maken, inspiratie die ze op deden bij pitmasters waar ze vaak mee werken en dingen die op social media langskomen. Voor mij heel herkenbaar omdat dat ook is hoe ik te werk ga bij het kiezen van de recepten hier op het blog.

Foto's uit Let's Make BBQ Great Again

Geen standaard indeling

De indeling van de hoofdstukken is niet standaard. Geen voorgerechten, gevogelte, vlees, vis, desserts. Nee, in Let’s Make BBQ Great Again zijn de 21(!) hoofdstukken ingedeeld naar gebeurtenissen. Zo bevat Learning by Burning simpele gerechten om het gebruik van je barbecue onder de knie te krijgen. Ma-Do geeft ontspannende gerechten om de drukke werkdag even achter je te laten en Hide ‘N Grill staat vol recepten waarbij je lekker lang achter de barbecue staat voor als je schoonmoeder op bezoek komt. Er zijn hoofdstukken voor het ontbijt, kinderen, winter BBQ, cocktails, etc.

Eigenlijk staat er voor iedereen wel wat wils en voor elk moment wel iets in dit boek. Leuke gerechten voor de beginnende griller, maar ook voor de meer avontuurlijke barbecueërs onder ons. Voor mij staat bijvoorbeeld The Duck Drop, eendenborst met dropsaus, met stip op mijn to-Q lijst.

Let’s Make BBQ Great Again – conclusie

Jeroen heeft met dit boek een heel erg leuk barbecueboek geschreven dat voor barbecueërs van elk niveau wel wat biedt. Het leest vlot weg, is erg vermakelijk en de foto’s laten je watertanden. Laat je niet tegenhouden door te denken dat dit boek alleen maar voor mensen met een Bastard in de tuin of op het balkon is. Nee hoor, de recepten zijn toegankelijk en toepasbaar in elke barbecue.

Om een beetje in de stijl van de titel af te sluiten zou ik willen zeggen. This is not a fake BBQ book! It’s a great BBQ book! It’s a fantastic BBQ book. It has recipes, great recipes, fantastic recipes! Now get out and buy it! Let’s Make BBQ Great Again!

Let’s Make BBQ Great Again is te koop bij onder andere Harlem BBQ en bij Bol.com.


Dit boek is mij door de auteur ter beschikking gesteld. Voor deze recensie ontvang ik geen vergoeding en alle meningen zijn van mijzelf.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.