0 In Kip

Chicken Under A Brick – kip gegrild onder een baksteen

Chicken Under A BrickDit keer een grill recept en wel “chicken under a brick” of in het Nederlands “kip onder een baksteen”.
We gebruiken hiervoor kipfilet en normaal geeft dat vaak problemen met barbecueën, de filets drogen snel uit en zijn daardoor niet lekker. Om dit te voorkomen gebruiken we een vrij ongebruikelijk hulpmiddel, we leggen een in aluminium verpakte baksteen op de kip. Dit geeft een aantal voordelen:
– de kip droogt niet uit
– de kip wordt platgedrukt, heeft dus geen dik en dun stuk meer waardoor hij gelijkmatig gaar wordt
– de warmte wordt teruggekaatst de kip in
– en het staat natuurlijk stoer!

Chicken Under A Brick

Ingrediënten:
5 kipfilets (zonder het haasje)
zout
peper
chili vlokken
rozemarijn (het liefst vers maar gedroogd kan ook)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
olijfolie
sap van 1 citroen

extra:
bakstenen verpakt in aluminiumfolie

Bereiding:
Doe de kipfilets in een lage schaal en bestrooi met met zout, peper, chili vlokken, rozemarijn en de helft van de knoflook, draai de filets om en doe het zelfde met de andere kant.
Besprenkel de filets met olijfolie en het citroensap, keer ze om en haal ze goed door de olie.
Chicken Under A BrickMaak de barbecue klaar voor direct grillen, het moet een goed heet vuur zijn, als je je hand zo’n 10 cm boven het rooster houdt dan moet het na twee tellen te heet zijn om hem daar te houden.

Vet het rooster goed in en leg de kipfilets erop, leg op de kipfilets de bakstenen.
Chicken Under A BrickNa anderhalve minuut draai je de filets een kwartslag en leg de steen er weer op, dit is voor de grillmarks. Helaas geven de roosters van de weber geen mooie grillmarks, een gietijzeren rooster doet dit wel.
Draai na anderhalve minuut de filets om, stenen er weer op, en geef ze na weer anderhalve minuut weer een kwartslag en de stenen er weer op.
Na zo’n 6 minuten zijn de filets gaar, je kan dit testen door erop te drukken als ze terugveren zijn ze goed, je kunt er ook even één opensnijden en kijken.
Haal ze van de barbecue en laat ze een minuut of 5 rusten onder aluminium folie (doffe kant naar buiten) zodat de sappen zich weer kunnen verdelen.

Ik heb de 5 filets in twee keer gegrild omdat ik niet genoeg bakstenen had 🙂 De Chicken Under A Brick blijft op deze manier heerlijk sappig en past met deze kruiden goed bij Griekse gerechten.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.