0 In Kip

Pulled Chicken Sandwich – perfect voor restjes kip

Pulled ChickenDe laatste tijd niet veel tijd gehad om te posten en om nieuwe recepten uit te proberen i.v.m. werkzaamheden in en om het huis en natuurlijk het weer dat ook niet echt heel erg mee werkt deze zomer.
Ik heb wel wat gebarbecued, maar dan de standaard recepten. Deze week had ik de Butterflied Chipotle Chicken gemaakt en er gebeurde een klein wonder, er was een halve kip over!
Vandaar dit recept voor pulled chicken sandwiches.
Je kunt hier ook speciaal kip voor barbecueën en dan de sandwiches maken.

Dit recept was voor ongeveer 4 broodjes.

Pulled Chicken Sandwich

Ingrediënten:
halve kip, gebarbecued (bijvoorbeeld de Butterflied Chipotle Chicken)
5 eetlepels van je favoriete barbecuesaus (deze is wel heel erg lekker!)
3 eetlepels honing
4 hamburgerbroodjes

Bereiding:
Haal het vel van de kip af en gooi dit weg. Haal het vlees van de botten en maak er met de hand kleine sliertjes van (hé, het heet niet voor niets pulled chicken…).
Doe het vlees in een pannetje en roer er de barbecuesaus en honing doorheen.
Warm het geheel op en serveer op hamburgerbroodjes.

Lekker met coleslaw, dit kan je ook op het broodje erbij doen!

Ik heb Ainsley Harriot’s Smokey BBQ Sauce gebruikt, ooit bij de makro gekocht en ik was er niet zo weg van, heel erg hoog azijngehalte, maar door de toevoeging van honing veranderd het in een best lekkere saus. Speel dus een beetje met de saus en de honing verhouding. Dit is ook iets dat een hoop pitmasters in de VS doen, honing wordt heel vaak aan commercieële sauzen toegevoegd.

Pulled chicken maak ik ook weleens wanneer er kippenpoten in de aanbieding zijn, even bestrooien met zout en peper en dan iets langer dan een uur in de barbecue rond de 165°C met hickory rookhout.
Je kunt wat er over is makkelijk per portie invriezen en als je dan trek hebt in barbecue doe je zo’n portie even in de magnetron en dan zo op je broodje.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.