0 In Bijgerechten van de barbecue

Coal Fired Sweet Potatoes, in de kolen gegaarde bataten

Rubbed and Grilled Pork Loin met Coal Fired Sweet PotatoesDeze Coal Fired Sweet Potatoes maakte deel uit van de maandelijkse barbecue uitdaging, Q the Book. Marc (op het internet beter bekend als Spiffs) had de Rubbed and Grilled Pork Loin with Apple Bourbon Sauce gekozen uit het Big Bob Gibson’s BBQ Book. Als één van de bijgerechten had hij deze zoete aardappels – bataten uitgekozen die in de kolen worden gepoft.

Over de zoete aardappels wordt een saus met o.a. maple syrup en gehakte pecans geserveerd. Deze combinatie maakt het bijna een toetje! Ik vond het erg lekker en het, qua smaak, erg neigen naar Pecan Pie. Niet gek gezien de ingrediënten van de saus. Sommige van de vaste eters hier hadden zich toch wat anders voorgesteld bij zoete aardappels en waren erg verrast door de zoetheid van dit gerecht.
Voor mij is het echter iets dat vaker op de barbecue gemaakt gaat worden!

Coal Fired Sweet Potatoes

Ingrediënten:
4 zoete aardappelen – bataten

4 eetlepels boter
4 eetlepels maple syrup (ahornsiroop)
3 eetlepels gehakte pecannoten
1/8 theelepel kaneelpoeder
1/8 theelepel cayenne peper
1/8 theelepel zout

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor direct gebruik op 175°C. Als je niet weet hoe dat moet dan leg ik je dat hier haarfijn uit.

Leg de zoete aardappelen, een minuut of 40, direct op de hete kolen. Keer ze halverwege een keer om.
Coal Fired Sweet PotatoesSmelt de boter in een pannetje en voeg alle ingrediënten toe. Breng het mengsel , op een laag vuur, tegen de kook aan, haal het pannetje van het gas maar hou het wel warm.

Haal de Coal Fired Sweet Potatoes van de kolen, borstel ze schoon. Snij ze in de lengte open en giet hier de saus overheen.


Wist je dat BBQ-NL ook op Facebook of Instagram te vinden is? Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.