5 In Burgers/ Rundvlees

De Elvis Burger met pindakaas en banaan, eet als een King

De Elvis BurgerOp mijn andere blog Foodaholics was mijn eerste blogpost de Healthy Elvis. Deze Elvis Burger is de absolute tegenhanger van dat ontbijt met Elvis’ favoriete food combinatie. Elvis at graag grilled sandwiches met pindakaas en banaan, deze burger is daarop geïnspireerd. De basis is hetzelfde gebleven, er is alleen een burger en bacon aan toegevoegd. Ik moet toegeven, ik ben ‘All shook up’ van het eindresultaat, het is echt een heerlijke combinatie!

Ik kwam deze Elvis Burger in een andere vorm tegen op Instagram. Ik heb geen idee meer bij wie, dus kan helaas geen credit geven daarvoor. Het idee bleef echter wel hangen en ik moest hem gewoon een keer maken. Al was het alleen maar omdat het als een hele bizarre combinatie klonk.

Tot het moment dat ik mijn tanden er in zette kon ik me ook niet echt een goede voorstelling maken van de uiteindelijke burger. Maar ondanks dat het een gekke burger lijkt is hij eigenlijk heel erg lekker! De pindakaas is warm een soort pindasaus. De warme banaan geeft de burger iets zoets en de bacon is daar dan weer een mooie tegenhanger voor.

Burger van brisket

Meestal maak ik mijn burgers zelf van gehakt. Maar ik vind het ook leuk om zo nu en dan een kant en klare burger te proberen. De burger die ik op dit broodje had liggen was de Ierse Sherwood BBQ beef burger van Beef en Steak. Gemaakt van brisket en met een gewicht van 200 gram een stuk zwaarder dan de burgers die ik zelf maak. Die zijn zo rond de 150 gram.

Deze burger was licht gekruid en was heel erg lekker van smaak en structuur. Hij ging wel van een platte schijf naar een wat boller model tijdens het grillen. Dus bij deze burgers moet je een kuiltje in het midden maken om dat tegen te gaan. Gek genoeg heb ik daar bij mijn zelfgemaakte burgers nooit last van.

De Elvis Burger

Ingrediënten (voor 2 burgers):

 • 2 hamburgers (ik heb deze gebruikt, maar zelf maken kan natuurlijk ook)
 • 2 broodjes
 • 4 plakken gerookt ontbijtspek
 • 1 banaan
 • pindakaas
 • boter
 • lichtbruine basterdsuiker

Bereiding:

Maak je barbecue gereed voor direct gebruik op 175-200°C. Als je niet weet hoe dat moet dan leg ik dat hier duidelijk uit.

Snij de banaan onder een hoek in plakken van zo’n 2-2,5 centimeter. Doe ze in een pan die op de barbecue kan. Bestrooi de banaan met basterdsuiker en doe er een flinke klont boter bij.
Zet de pan op de barbecue (deze stap kan ook in de keuken op het gas).

De Elvis Burger - de banaan karameliserenLaat de boter en suiker tot een siroop koken en keer en gaar hierin de stukken banaan. Haal als de banaan gaar is de pan van het vuur en zet apart.

De Elvis Burger - de banaan karameliserenSnij de broodjes door en gril boven het vuur totdat ze mooi getoast zijn.

Gril de burgers en de ontbijtspek.

Besmeer de onderkant van elk broodje royaal met pindakaas. Leg op elke onderkant een burger en besmeer ook die met pindakaas.

Maak de Elvis Burgers af met de gekaramelliseerde banaanschijfjes, het ontbijtspek en de bovenkant van het broodje.

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reageer
  Ger
  zaterdag, 14 juli 2018 at 16:21

  Ziet er lekker uit!
  Vanavond meteen proberen.

 • Reageer
  Pindakaas
  zaterdag, 14 juli 2018 at 20:14

  Pindakaas? Kan ik Skippy ook gebruiken of heb je Calvé gebruikt?

  • Reageer
   noskos
   donderdag, 19 juli 2018 at 14:22

   Gebruik wat je zelf lekker vindt, ik heb die van de Lidl op mijn burger gedaan 😀

 • Reageer
  Mark
  vrijdag, 9 oktober 2020 at 09:42

  Klinkt een beetje als een tosti pindakaas banaan die ik altijd maak.
  Ik ga deze het weekend ff proberen. Moet er niet ook een klein beetje sambal bij de pindakaas?

  • Reageer
   noskos
   vrijdag, 9 oktober 2020 at 09:59

   Elvis had geen sambal

  Reageer

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.