0 In Bijgerechten van de barbecue

Elote – Mexicaanse mais, een lekker pittig bijgerecht

Elote - Mexicaanse MaisMaar weer eens een receptje van een bijgerecht dat lekker makkelijk is maar je barbecue meteen een exotisch tintje geeft.
Op elk fatsoenlijk plein in Mexico vind je een stalletje waar ze elote, Mexicaanse mais verkopen. Een beetje afhankelijk van de verkoper worden de maiskolven gestoomd of geroosterd en als je er één koopt smeren ze hem in met mayonaise, daarna gaan er kruiden overheen en vaak ook nog kaas.

Ik heb dit keer mijn maiskolven gewoon gekookt omdat het qua tijd en temperatuur niet uitkwam met de gerechten op de barbecue. Maar je kunt ze natuurlijk gewoon roosteren. Ook heb ik de kaas achterwege gelaten maar je kunt er lekker Parmezaanse kaas over raspen. Qua kruiden zoek ik het aan de pittige kant, een cajun kruidenmengsel doet het hier goed. Maar als je niet van pittig eten houdt kun je natuurlijk ook gewoon je favoriete barbecue rub er op loslaten. Kortom een leuke variant op de eeuwige boter en zout die we hier eigenlijk standaard op de mais doen.

Elote – Mexicaanse mais

Benodigdheden:
maiskolven
mayonaise
Cajunkruiden
Parmezaanse kaas

Bereiding:
Maak je barbecue klaar voor direct gebruik op 175-200°C. Als je niet weet hoe dat moet dan laat ik je dat hier zien.
Gril je mais boven het vuur totdat ze gaar zijn. Bij suikermais is dat heel snel dus hou je mais goed in de gaten. Je kunt je mais ook koken.
Smeerde ze als ze gaar zijn in met mayonaise en bestrooi ze met de kruiden.
Rasp er eventueel nog Parmezaanse kaas overheen en klaar is je Mexicaanse mais

Zo simpel kan het zijn!


Wist je dat BBQ-NL ook op Facebook of Instagram te vinden is? Mocht je een recept van me maken en het daar posten dan zou ik het leuk vinden al je me er in tagt of de hashtag #noskosbbq gebruikt, dan zie ik jullie creaties vanzelf langskomen.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen Reacties

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.